ATP
Rublev: "Θα μπορούσαμε να δώσουμε τα έπαθλά μας για ανθρωπιστική βοήθεια"

 
Rublev: "Θα μπορούσαμε να δώσουμε τα έπαθλά μας για ανθρωπιστική βοήθεια"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 12:18

Ο Andrey Rublev ξέσπασε εναντίον του Wimbledon για την απόφαση που πάρθηκε να αποκλειστούν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες από το τουρνουά, λέγοντας πως οι διοργανωτές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους παίκτες, ούτε και βοηθούν πρακτικά την Ουκρανία με αυτή την απόφαση.

Τη διαφωνία του για την πρόσφατη απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές εξέφρασε ο Andrey Rublev, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Serbia Open.

"Πρώτα απ' όλα, να πω πως δεν είμαι πολιτικός. Δεν γνωρίζω τίποτα και δεν διαβάζω ειδήσεις, εγώ δουλεύω σκληρά ως τενίστας και αυτή είναι η δουλειά μου. Θα προσπαθήσω μόνο να εξηγήσω αυτό που εγώ νιώθω και συγχωρέστε με για τη γλώσσα μου", είπε ο Ρώσος και συνέχισε:

"Είχαμε χθες μια βιντεοκλήση με το Wimbledon, που μας εξήγησε την κατάσταση και πως θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Για να είμαι ειλικρινής, οι λόγοι που έδωσαν για την απόφασή τους δεν έβγαζαν νόημα. Δεν υπάρχει λογική σ' αυτό που λένε. Δεν μπορούσα να καταλάβω πως ο αποκλεισμός μας θα προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια. Δεν θα αλλάξει, ούτε θα κάνει τίποτα. Είναι απλά μια διάκριση που γίνεται εναντίον μας. Από αυτή την απόφαση δεν φαίνεται να είναι υπέρ της ελευθερίας.

Αν στ' αλήθεια θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία, τότε ας μας δώσουν την επιλογή για το αν θα αγωνιστούμε ή όχι. Να υπήρχε κάποιο συμφωνητικό που θα μπορούσαμε να υπογράψουμε, το οποίο θα μας έδινε τη δυνατότητα να παίζαμε και να δίναμε όλο το χρηματικό μας έπαθλο για ανθρωπιστική βοήθεια, για τις οικογένειες και τα παιδιά που υποφέρουν. Τουλάχιστον αυτό κάτι θα προσέφερε. Θα έβγαιναν περίπου ένα εκατομμύριο λίρες. Είναι αρκετά χρήματα, που κανένα άλλο άθλημα δεν έχει δωρίσει αυτούς τους δυο μήνες. Το τένις θα ήταν το μοναδικό και θα γινόταν όλο αυτό μέσω του Wimbledon. Πήραν όλη τη δόξα και το σεβασμό γι' αυτή την απόφαση, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τους παίκτες."

Ο Rublev πάντως, έδωσε διπλωματική απάντηση όταν ρωτήθηκε για τη δική του θέση σε όλο αυτό: "Στο τέλος της ημέρας, όλοι μας θέλουμε να αγωνιστούμε, δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για πολιτική. Δεν έχω ιδέα από πολιτική. Είμαι Ρώσος, γεννήθηκα στη Ρωσία, έζησα στη Ρωσία όλη μου τη ζωή. Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο πως είμαστε καλοί άνθρωποι. Θέλω απλώς να είμαι ταπεινός και να δείξω πως έχω μεγαλώσει σωστά. Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν όλα."

Ο Rublev θα αντιμετωπίσει σήμερα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας περίπου, τον Fabio Fognini, για μια θέση στον τελικό του Serbia Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots