ATP
O Rune απέκλεισε τον Zverev στο Μόναχο! (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 - 16:13

O 19χρονος Holger Rune επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Alexander Zverev στο Μόναχο, πανηγυρίζοντας τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του!

Δυο μέρες πριν τα 19α γενέθλιά του, ο Holger Rune πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας τον Alexander Zverev με 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ο Rune επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 3-0. Μετά από ένα game με αρκετές ισοπαλίες, ο Zverev έκανε το break back στο 4ο break point του και μείωσε σε 4-3, αλλά ο νεαρός Δανός απάντησε άμεσα, κάνοντας νέο break για το 5-3.

Στο 9ο game, ο Zverev έσβησε 5 set points και είχε 2 break points για να παραμείνει στο σετ και να μειώσει, ο Rune όμως έμεινε στο game και μετά από 6 ισοπαλίες και το 6ο του set point, έκανε το 6-3.

Ο Rune συνέχισε να κυριαρχεί και στο 2ο σετ, το οποίο άνοιξε με break για το 2-0. Είχε 3 break points και για το 3-0 ο Δανός, αλλά ο Zverev κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 2-1.

Το double break ήρθε για τον Rune, που "ξέφυγε" με 4-1 και έσβησε break point στο 6ο game, για να φτάσει στο 5-1. Σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-2 στο 8ο game o Δανός, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη Top 10 νίκη του απέναντι στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή ήταν η 2η νίκη στο τουρνουά του Μονάχου για τον Rune, που είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον προερχόμενο από τα προκριματικά και φορμαρισμένο Jiri Lehecka, με 7-6 (4), 6-3.

Ο Rune βρίσκεται στο Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει με την είσοδό του στα προημιτελικά του BMW Open. Την Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Emil Ruusuvuori και Maxime Cressy για μια θέση στα ημιτελικά.

Για τον Zverev, αυτή ήταν η 2η διαδοχική χρονιά που ολοκληρώνει πρόωρα τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της πατρίδας του. Πέρσι είχε πετύχει μια νίκη και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, όπου είχε ηττηθεί από τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Ilya Ivashka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots