ATP
1ος τελικός για Rune και Van De Zandschulp (vid)

 
Holger Rune
Holger Rune © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 - 20:24

Ο 19χρονος Holger Rune προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του στο Μόναχο και εξασφάλισε ταυτόχρονα και την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Πρώτος τελικός στο tour και για τον Ολλανδό Botic Van De Zandschulp.

Επιστρέφοντας από σετ πίσω, ο Botic Van De Zandschulp κατάφερε να κερδίσει τον φορμαρισμένο Miomir Kecmanovic με 2-6, 7-6 (4), 6-4 και να προκριθεί στον πρώτο τελικό της καριέρας του στο ΑΤΡ Tour.

Ο 26χρονος Ολλανδός, ο οποίος από την προηγούμενη σεζόν παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο με συνέπεια, βρέθηκε πίσω με 5-6 στο 2ο σετ, παρότι είχε 4 χαμένα break points στο 11ο game, ενώ ήταν πίσω και με 0-2 στο tie-break του 2ου σετ. Κέρδισε όμως τους 5 επόμενους πόντους και τελικά κατέκτησε το tie-break με 7-4, για να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Van De Zandschulp έκανε νωρίς το break για το 3-1, όμως ο Kecmanovic τον ισοφάρισε σε 3-3. Ο Ολλανδός έκανε νέο break στο 10ο game και "σφράγισε" τη μεγάλη του πρόκριση, σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Στον αυριανό τελικό ο Van De Zandschulp θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Holger Rune, που επίσης θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε τελικό. Ο νεαρός Δανός επιβλήθηκε με 6-4, 6-4 του Oscar Otte με 6-4, 6-4 στον άλλον ημιτελικό.

Στο 1ο σετ ο Rune επέστρεψε από το 1-4 και κέρδισε 5 games στη σειρά για να το κατακτήσει με 6-4. Στο 2ο σετ το καθοριστικό break για τον Δανό έγινε στο 9ο game, όπου πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε επιτυχώς για την πρόκριση, έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Εκτός από τον 1ο τελικό, ο Rune εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 20 θέσεις τη Δευτέρα και από το Νο.70 - που είναι και το σημερινό του career high - θα βρεθεί στο Νο.50. Αν κατακτήσει τον τίτλο, ο 19χρονος θα ανεβεί και στο Νο.44 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots