ATP
Κέρδισε 25 θέσεις ο Rune

 
Holger Rune
Holger Rune © BMW Open
tn team Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 - 14:37

Τρεις μέρες μετά τα 19α γενέθλιά του, ο Holger Rune κέρδισε 25 θέσεις χάρη στον τίτλο που κατέκτησε στο Μόναχο και ανέβηκε στο Νο.45 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Top 40 ο Sebastian Baez, χωρίς αλλαγές το Top 10, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραμένει στο Νο.5.

Ο Rune κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο Μόναχο της Γερμανίας και κέρδισε 25 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.45 της παγκόσμιας κατάταξης. Κατά ισάριθμες θέσεις βελτίωσε και το προηγούμενο career high του ο Δανός, ο οποίος έκλεισε τα 19 την περασμένη Παρασκευή.

Ο φιναλίστ του τουρνουά, Botic Van De Zandschulp, κέρδισε 9 θέσεις και βελτίωσε επίσης το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.31 του κόσμου.

Ο πρωταθλητής του Εστορίλ, ο 21χρονος Sebastian Baez, άφησε πίσω του 19 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.40, πραγματοποιώντας ταυτοχρόνως και την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της ΑΤΡ.

Ο φιναλίστ του Εστορίλ, Frances Tiafoe, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25 του κόσμου. Την πρώτη του είσοδο στο Top 30 έκανε ο 21χρονος Sebastian Korda, που κέρδισε 7 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Εστορίλ και ανέβηκε στο Νο.30. Πολύ καλή χρονιά διανύει και ο Miomir Kecmanovic, που επίσης βελτίωσε το career high του, αφού με την πορεία του ως τα ημιτελικά του Μονάχου κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.32.

Στο Top 10 δεν υπήρξε αλλαγή αυτή την εβδομάδα, με τον Novak Djokovic να διατηρείται στο Νο.1 του κόσμου, για 367η εβδομάδα στην καριέρα του. Ο Daniil Medvedev είναι στο Νο.2 και στο Νο.3 παρέμεινε ο Alexander Zverev, τον οποίο ακολουθεί ο Rafael Nadal στην 4η θέση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.5, για 61η διαδοχική εβδομάδα στο Top 5. Πίσω από τον Στέφανο είναι ο Matteo Berrettini στο Νο.6 και ο Casper Ruud στο Νο.7. Στο Νο.8 βρίσκεται ο Andrey Rublev, στο Νο.9 ο Carlos Alcaraz και το Top 10 συμπληρώνει ο Felix Auger-Aliassime.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και υποχώρησε στο Νο.201 του κόσμου. Πολύ ψηλά βρίσκεται και ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.225, ενώ στο Νο.257 είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης, που υποχώρησε 5 θέσεις.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots