ATP
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Zverev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 - 17:34

O Alexander Zverev δεν είχε εύκολο μεσημέρι στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Marin Cilic στα 3 σετ και συνεχίζει την προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Zverev επικράτησε του Cilic με 4-6, 6-4, 6-4 μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα στο Manolo Santana.

O Zverev είχε προηγηθεί με 4-2 στο 1ο σετ, παρόλα αυτά όμως το έχασε και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, με τον Cilic να κερδίζει 4 games στη σειρά και να κατακτά το 1ο σετ με 6-4.

Διατήρησε την ψυχραιμία του ο περσινός πρωταθλητής και έδειξε την απαιτούμενη υπομονή, κάνοντας νωρίς break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Προς το τέλος του σετ δυσκολεύτηκε ο Γερμανός, αλλά έσβησε 3 break points στο 8ο game για το 5-3 και ακόμα ένα στο 10ο game, όταν σέρβιρε επιτυχώς για το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Zverev έκανε το break με το καλημέρα και προηγήθηκε με 2-0. Έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του και δεν κινδύνεψε σε κανένα game στο σερβίς του, για να φτάσει με ασφάλεια στην κατάκτηση του σετ και την ανατροπή.

Ο Zverev, που εκτός από υπερασπιστής του τίτλου είναι και στο Νο.2 του ταμπλό, θα περιμένει την αναμέτηση του Sebastian Korda με τον Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο για τη φάση των "16".

Νωρίτερα σήμερα, δυο μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός 16άδας στο τουρνουά της Μαδρίτης. Ο Casper Ruud, που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στη χωμάτινη σεζόν, ηττήθηκε από τον qualifier Dusan Lajovic με 7-6 (7), 2-6, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά μάχης. O Lajovic θα παίξει στη συνέχεια με έναν εκ των Hubert Hurkacz και Alejandro Davidovich Fokina.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Daniel Evans, που απέκλεισε με τη σειρά του τον Roberto Bautista Agut, Νο.17 στο ταμπλό, με 6-3, 5-7, 7-6 (2), σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες. Ο Evans θα αναμετρηθεί αύριο με τον Andrey Rublev, που πήρε χθες το εισιτήριο για τον 3ο γύρο, κερδίζοντας δύσκολα έναν άλλον Βρετανό, τον Jack Draper.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots