ATP
Έσωσε 4 match points και νίκησε ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 - 20:41

Ο Rafael Nadal έχασε προβάδισμα με 6-3, 5-3 και 2 ḿatch points στο 2ο σετ, μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, τελικά όμως υπερκέρασε το εμπόδιο του David Goffin σε μια απίστευτη μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες, με τον Ισπανό να σβήνει 4 match points στο 3ο σετ!

Χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ο Rafael Nadal για να ξεπεράσει το εμπόδιο του David Goffin και να μπει στα προημιτελικά του Madrid Open, καθώς μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, επικράτησε του Βέλγου με 6-3, 5-7, 7-6 (9) στο Manolo Santana Stadium του Caja Magica.

Όλα έδειχναν ότι ο Rafa θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στη Μαδρίτη, καθώς έκανε τα 3 πρώτα break στον αγώνα, 2 στο 1ο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-3 και άλλο ένα στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. 

Διατήρησε τον έλεγχο έως και το 5-3 ο Ισπανός, ο οποίος είχε ένα match point στο σερβίς του Goffin για να πάρει τη νίκη στο 9ο game, αλλά και ακόμα ένα στο δικό του σερβίς, στο 5-4, 40-30, σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το ματς στα 2 σετ.

Δεν εκμεταλλεύτηκε αυτές τις ευκαιρίες, με τον Goffin να παίζει πολύ καλό τένις και να πραγματοποιεί ένα τεράστιο comeback, αφού έκανε το break για το 5-5 και στη συνέχεια πήρε και 2ο συνεχόμενο break, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 7-5!
 

Ο Nadal έχασε 2 νέες ευκαιρίες για να κάνει break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, με τον Goffin να σβήνει 2 break points και να κρατάει το σερβίς του στο 1ο game. Έκτοτε και οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους χωρίς να έρθουν αντιμέτωποι ξανά με break point, με αποτέλεσμα το 3ο σετ να οδηγηθεί σε ένα tie-break.

Εκεί η μάχη κορυφώθηκε, με τον Goffin να ανατρέπει το 1-4 και με 5 συνεχόμενους πόντους να προηγείται με 6-4. Ο Nadal κατάφερε να σβήσει τα 2 διαδοχικά match points, καθώς και ένα τρίτο στο 6-7, για να περάσει μπροστά με 8-7 και να έχει αυτός match point, για 1η φορά στην αναμέτρηση.

Ο Goffin απάντησε με δυο μεγάλα σερβίς που είχαν επιστροφές από τον Nadal, αλλά ψύχραιμα έχτισε τους πόντους ο Βέλγους και προηγήθηκε ξανά με 9-8. Ο Nadal έσβησε και το 4ο match point με ένα θαρραλέο drop shot, σε ένα σημείο που και οι δυο παίκτες έδειχναν αλάνθαστοι. Ο Ισπανός έβγαλε μεγάλο σερβίς για το νέο προβάδισμα στο 10-9 και το 2ο match point του αξιοποιήθηκε, αφού ο Goffin έκανε το λάθος με το forehand και ολοκλήρωσε άδοξα την σπουδαία του αναμέτρηση.

Έστω και μ' αυτον τον περιπετειώδη τρόπο, ο Rafa βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 22-1 νίκες και πήρε την πρόκριση για ακόμα έναν προημιτελικό στη Μαδρίτη, τον 16ο του! Από τους προηγούμενους 15, μόνο 4 φορές έχασε, με τις 11 από αυτές να μπαίνει στα ημιτελικά.

Θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου αγώνα για τον 3ο γύρο, που θα αρχίσει σε λίγη ώρα, ανάμεσα στον Carlos Alcaraz και στον Cameron Norrie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots