ATP
1η νίκη μετά από 15 μήνες για τον Wawrinka (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 - 16:12

O Stan Wawrinka επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να αποκλείσει τον Reilly Opelka από τη Ρώμη και να πανηγυρίσει την 1η του νίκη μετά από 15 μήνες! Στον 2ο γύρο του Masters της Ρώμης μπήκαν και οι Alejandro Davidovich Fokina και Jenson Brooksby.

Παρόλο που έμεινε πίσω με 3-6, 2-4, ο Stan Wawrinka βρήκε τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο του big server Reilly Opelka στη Ρώμη, κερδίζοντάς τον με 3-6, 7-5, 6-2 μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά μάχης.

Ο Wawrinka όχι μόνο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, άλλα έδειχνε να έχει βγει νοκ άουτ στα μέσα του 2ου σετ, όταν ήταν πίσω με 2-4 και αντιμετώπισε δυσκολίες και στο 7ο game, αντιμετωπίζοντας ένα break point που μπορούσε να τον αφήσει πίσω με 2-5!

Κατάφερε εν τέλει να κρατήσει το σερβίς του ο 37χρονος Ελβετός, Νο.361 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ πλέον, για να μειώσει σε 3-4. Στη συνέχεια κατάφερε να κάνει και break ο πρωταθλητής του Roland Garros του 2014, για να επαναφέρει την ισορροπία στο σετ.

Συνέχισε να είναι ένα αμφίρροπο σετ και ο Wawrinka χρειάστηκε να σβήσει 5 break points στο 11ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 6-5. Στο επόμενο game και ο Opelka έσβησε 3 break points, επιστρέφοντας από το 0-40, αλλά ο Wawrinka είχε και 4η ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ ο Wawrinka ήταν αισθητά καλύτερος από τον Αμερικανό, "έσπασε" το σερβίς του στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2) και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Wawrinka μετά από 15 μήνες, με τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι και την επέμβαση που μεσολάβησε.

Στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Wawrinka θα έχει μια ακόμα δύσκολη αποστολή, απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά, Laslo Djere. Ο Σέρβος qualifier κέρδισε σε ακόμα ένα πολύ δυνατό ματς τον Borna Coric ε 6-2, 6-7 (3), 6-2.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Alejandro Davidovich Fokina επικράτησε του Ilya Ivashka με 6-2, 4-6, 6-4 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Felix Auger-Aliassime στο τουρνουά.

Τέλος, ο Jenson Brooksby επικράτησε του φορμαρισμένου Ιταλού Flavio Cobolli με 6-3, 6-4 και μπήκε επίσης στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hubert Hurkacz και David Goffin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots