ATP
Στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς, Νο.2 στο Race

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Internazionali BNL d' Italia
tennisnews team Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 - 5:57

O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό της Ρώμης, ενώ ταυτόχρονα ανέβηκε και στο Νο.2 του Race, πλησιάζοντας αρκετά την κορυφή.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια πολύ καλή πορεία στη Ρώμη, φτάνοντας για 1η φορά μέχρι τον τελικό της ιστορικής διοργάνωσης. Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά σε συνδυασμό με την πρόωρη έξοδο του Rafael Nadal, όχι μόνο επέστρεψε στο Νο.4 του κόσμου, αλλά εξασφάλισε και μια διαφορά 645 βαθμών από τον Ισπανό, που υποχώρησε στο Νο.5.

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος κέρδισε μια θέση και στο Race, ανεβαίνοντας 2ος, πίσω μόνο από τον Nadal, σε μια πολύ μικρή απόσταση 130 βαθμών. Πολύ κοντά βέβαια παραμένει και ο Carlos Alcaraz, που έχει μόλις 30 βαθμούς λιγότερους από τον Στέφανο.

Στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι πάντα o Novak Djokovic, που μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη Ρώμη αύξησε τη διαφορά του από τον Daniil Medvedev στους 680 βαθμούς! Ο Σέρβος μάλιστα συμπλήρωσε σήμερα τις 370 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, διευρύνοντας κι άλλο το απίστευτο ρεκόρ του.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε ο Alexander Zverev, ενώ στο Νο.4 είναι ο Τσιτσιπάς και στο Νο.5 ο Nadal. Στο Νο.6 παρέμεινε ο Carlos Alcaraz, όπως σταθερός έμεινε και ο Andrey Rublev στο Νο.7.

Ο Casper Ruud, μετά και την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.8. Στο Νο.9 διατηρήθηκε ο Felix Auger-Aliassime και το Top 10 συμπληρώνει ο Matteo Berrettini, που έχασε 2 θέσεις.

5 παίκτες βελτίωσαν τα career high τους στο Top 50 αυτή την εβδομάδα. Ο Botic Van De Zandschulp κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.29. Ο Jenson Brooksby κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.34, ενώ ο 19χρονος Holger Rune κέρδισε 2 ακόμα θέσεις και βρίσκεται στο Νο.40. Στο Νο.44 ανέβηκε ο Francisco Cerundolo, ενώ στο Νο.49 ανέβηκε ο Marcos Giron, που άφησε πίσω του 11 θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Το Race για το Τορίνο

Μια θέση κέρδισε ο Πέτρος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και ανέβηκε στο Νο.199. Στα μονά, ο Πέτρος υποχώρησε 14 θέσεις, στο Νο.772 του κόσμου. Ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και βρίσκεται στο Νο.226, ενώ στα μονά είναι στο Νο.404. Τέλος, ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.242 στα διπλά, ενώ στα μονά κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.810.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots