ATP
1η ATP νίκη στο χώμα μετά από 7 χρόνια για τον Κοκκινάκη! (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 - 16:27

O Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισε τον Fabio Fognini με 2-0 σετ και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο χώμα στα τελευταία 7 χρόνια!

Ένα πολύ καλό παιχνίδι έκανε στην πρεμιέρα του στη Γενεύη ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος επικράτησε του Fabio Fognini με 6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 27 λεπτά, για να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη στο χώμα, αλλά και 1η του tour-level (σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ ή Grand Slam διοργάνωσης) νίκη σ' αυτή την επιφάνεια από το 2015!

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα σ' αυτή τη σεζόν και έχει επιστρέψει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης - τώρα βρίσκεται στο Νο.85 - πέτυχε 7 άσους και κέρδισε τους 28 από τους 35 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε.

Στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 και βρέθηκε πίσω με 4-4, 15-40, κατάφερε όμως σ' αυτό το κομβικό σημείο να σβήσει το διπλό break point του Fognini, να κρατήσει το σερβίς του για το υπέρ του 5-4 και στη συνέχεια να κάνει και το break, χάρη στο οποίο κέρδισε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Κοκκινάκης δεν επέτρεψε στον Fognini να φτάσει σε break point, σερβίροντας πολύ καλύτερα, ενώ από νωρίς εξασφάλισε τη διαφορά του ενός break, κερδίζοντας συγκεκριμένα τα 3 πρώτα games του σετ (3-0).

Ένα δύσκολο παιχνίδι περιμένει και στον 2ο γύρο της Γενεύης τον Κοκκινάκη, που θα αντιμετωπίσει το Νο.7 του ταμπλό, Federico Delbonis. O Delbonis κέρδισε χθες τον Ricardas Berankis με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots