ATP
Στα προημιτελικά ο Murray, εκτός ο Shapovalov (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Sportfoto Zimmer
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 16:45

O Andy Murray ξεπέρασε το εμπόδιο του Alexander Bublik στα δυο σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του BOSS Open στην Στουτγκάρδη, όπου περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά. Εκτός 8άδας έμεινε ο Denis Shapovalov.

Ο Murray συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, κερδίζοντας σήμερα τον επικίνδυνο Bublik με 6-3, 7-6 (4), για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του BOSS Open.

Εκτός απροόπτου, ο πρώην Νο.1 στον κόσμο τενίστας και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το Νο.1 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, που θα παίξει αργότερα με τον Dominic Stricker για τον 2ο γύρο.

Ο Murray έκανε ένα άψογο 1ο σετ, στο οποίο δεν αντιμετώπισε κανένα break point, είχε μια ευκαιρία από το 4ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Καζάκου στο 6ο, για να προηγηθεί με 4-2 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Και στο 2ο σετ έκανε πρώτος το break o 35χρονος Βρετανός, που προηγήθηκε με 6-3, 2-1, όμως ξαφνικά η απόδοσή του έπεσε και άρχισε να κάνει όλο και περισσότερα λάθη. Ο Bublik ανταποκρίθηκε με δυο διαδοχικά break και 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να μετατρέψει αυτό το 1-2 σε 5-2.

Είχε μάλιστα ο 24χρονος 2 set points για το 6-2, για να κερδίσει 5ο σερί game και να κάνει 3ο διαδοχικό break. Ο Murray άντεξε και κράτησε το σερβίς του για το 5-3, κάτι για το οποίο επιβραβεύτηκε αργότερα, αφού ο Bublik δεν έκανε καλό game από τη γραμμή του σερβίς και ο Βρετανός βρήκε την ευκαιρία να κάνει ξανά break, για το 5-4.

Στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπος με νέο set point o Murray, αλλά το έσβησε και αυτό και κράτησε ξανά το σερβίς του για το 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί ο Murray ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 2ο σετ, κερδίζοντάς το με 7-4 και ολοκληρώνοντας το ματς σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Ο Murray, ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Dominic Stricker για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Denis Shapovalov, Νο.4 στο ταμπλό, γνώρισε την ήττα από τον Oscar Otte στην πρεμιέρα του, με 7-6 (6), 7-6 (4). Ο Γερμανός μπήκε στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi, που κέρδισε χθες τον Arthur Rinderknech με 7-6 (3), 6-2.

Ο Lorenzo Sonego ολοκλήρωσε τη νίκη του επί του Jan-Lennard Struff, με 7-6 (2), 7-6 (4), σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χθες αλλά διακόπηκε στο 2ο σετ λόγω βροχής. Ο Sonego θα παίξει με τον συμπατριώτη του και Νο.2 του ταμπλό, Matteo Berrettini, για μια θέση στα ημιτελικά. Ο Berrettini, στην επιστροφή του στο tour μετά από την επέμβαση που έκανε στο δεξί του χέρι, κέρδισε τον Radu Albot με 6-2, 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots