ATP
Με το δεξί ο Στέφανος - και τώρα Murray (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Paul Zimmer/BOSS OPEN
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 18:42

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν υποτίμησε τον Dominic Stricker και τον κέρδισε με 2-0 σετ, για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Στουτγκάρδης και στη σεζόν του γρασιδιού. Τώρα περιμένει ένα δυνατό τεστ τον Στέφανο, απέναντι στον Andy Murray.

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον 19χρονο Dominic Stricker ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έκανε ένα καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα του στη Στουτγκάρδη και επιβλήθηκε του νεαρού Ελβετού με 6-3, 6-4.

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση για τον Τσιτσιπά στο γρασίδι μετά από σχεδόν ένα χρόνο, αν και είχε τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ήδη στην επιφάνεια σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, αφού εκτός από τις προπονήσεις έδωσε και τους δυο αγώνες στο διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο.

Παρότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει διπλό break point νωρίς στον αγώνα, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής ανταπεξήλθε, σβήνοντας τις ευκαιρίες του Ελβετού για να επιστρέψει από το 2-2, 15-40 και να προηγηθεί με 3-2.

Μετά απ' αυτό βρέθηκε ο Στέφανος να έχει στη διάθεσή του διπλό break point, με τη διαφορά ότι εκείνος αξιοποίησε τη δεύτερη από τις δυο ευκαιρίες και έκανε το break για το 4-2. Χωρίς να κινδυνέψει ξανά από τη γραμμή του σερβίς, έφτασε μέχρι το 6-3 και την κατάκτηση του 1ου σετ.

Το 2ο σετ άνοιξε με ένα break για τον Στέφανο, που είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και ήταν μπροστά με 2-0, όταν υπήρξε προειδοποίηση για βροχή από τους διοργανωτές και ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα.

Η διακοπή δεν ήταν μεγάλη και μετά από μισή ώρα περίπου οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο court. Δεν επηρεάστηκε ο ρυθμός του Στέφανου από αυτή, με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να ελέγχει και παρότι δεν έφτασε σε άλλο break, ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 10ο game με ένα love service game, για το 6-4.

Στα προημιτελικά του BOSS Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray, που νωρίτερα κέρδισε τον Alexander Bublik με 6-3, 7-6 (4). Θα είναι η 2η συνάντησή τους στο tour, με τον Στέφανο να είναι ο νικητής στην πρώτη, σε εκείνο το εκπληκτικό ματς που είχαν δώσει πέρσι για τον 1ο γύρο του US Open και ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots