ATP
Στους "4" της Στουτγκάρδης ο Berrettini (vids)

 
Στους "4" της Στουτγκάρδης ο Berrettini (vids)
© BOSS OPEN / Paul Zimmer
tn team Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 16:15

O Matteo Berrettini επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Lorenzo Sonego, για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του BOSS Open στην Στουτγκάρδη.

Ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon, Matteo Berrettini, παρότι δίνει μόλις το πρώτο του τουρνουά μετά τον τραυματισμό και την επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει στο χέρι του, δείχνει ήδη πως έχει βρει τα πατήματά του.

Μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά μάχης, ο 26χρονος Ιταλός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.2 στο ταμπλό του BOSS Open, επικράτησε του συμπατριώτη του με 3-6, 6-3, 6-4.

Άργησε να βρει ρυθμό ο Berrettini, που στο 1ο σετ δεν είχε σταθερότητα στο σερβίς του. Αντιμετώπισε 2 break points στο 2ο game, αλλά επέστρεψε από το 0-1, 15-40 και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 6ο game τελικά υπέστη το break και έμεινε πίσω με 4-2.

Στη συνέχεια είχε διπλό break point για να επιστρέψει, αλλά ήταν η σειρά του Sonego να βγει από τη δύσκολη θέση και να κρατήσει το σερβίς του για το 5-2. Ο 27χρονος Ιταλός είχε και ένα set point για το 6-2, με τον Berrettini να μειώνει τελικά σε 5-3 και να έχει 2 ακόμη ευκαιρίες για το break στο επόμενο game. Για μια ακόμα φορά ο Sonego τις έσβησε και κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-3.

Ο Berrettini έκανε τελικά το πρώτο του break στην αναμέτρηση στο 4ο game του 2ου σετ, για να πάρει προβάδισμα με 3-1. Στη συνέχεια κρατούσε εύκολα το σερβίς του, μέχρι το 9ο game, όταν βρέθηκε πίσω με 15-40. Κατάφερε ωστόσο να βγει από τη δύσκολη θέση και να σερβίρει για την κατάκτηση του 2ου σετ με 6-3.

Και στο 3ο σετ ο Berrettini έκανε νωρίς το break και "ξέφυγε" με 3-1. Σ' αυτό το σετ ο φιναλίστ του Wimbledon δεν αντιμετώπισε break point και έφτασε ελεγχόμενα μέχρι την τελική νίκη, λίγο πριν φτάσουμε στις 2,5 ώρες αγώνα.

Στα ημιτελικά της Στουτγκάρδης, ο Berrettini θα αντιμετωπίσει τον μόνο Γερμανό που συνεχίζει στο τουρνουά, Oscar Otte. Εκείνος πήρε νωρίτερα μια άκοπη πρόκριση για την 4άδα, αφού ο αντίπαλός του στα προημιτελικά, Benjamin Bonzi, απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά λόγω τραυματισμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots