ATP
Υποχωρεί στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς - Top 5 ο Ruud

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © BOSS OPEN
tn team Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 23:14

Μετά τον αποκλεισμό του από τα προημιτελικά της Στουτγκάρδης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να υποχωρήσει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και για 1η φορά θα βρεθεί στο Top 5 ο φιναλίστ του Roland Garros, Casper Ruud.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αφαιρεθούν οι περσινοί βαθμοί του Roland Garros και ο Τσιτσιπάς θα είναι ένας από τους παίκτες με τις μεγαλύτερες απώλειες, αφού πέρσι ήταν φιναλίστ στο παρισινό Grand Slam.

Μετά και την ήττα του από τον Andy Murray στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος χρειαζόταν να κερδίσει τον τίτλο για να διατηρηθεί στο Top 5, θα χάσει 1.155 βαθμούς και θα υποχωρήσει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.5 θα ανεβεί για 1η φορά ο φετινός φιναλίστ του Roland Garros, Casper Ruud.

Φυσικά την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε και την αλλαγή σκυτάλης στο Νο.1, με τον Daniil Medvedev να περνάει ξανά στην κορυφή, αλλά και τον Alexander Zverev να ανεβαίνει για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.2.

Ο Novak Djokovic, που θα χάσει 2.000 βαθμούς από την περσινή του νίκη στο Roland Garros, θα υποχωρήσει στο Νο.3 για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018. O Nadal θα παραμείνει στο Νο.4, αλλά θα πλησιάσει πολύ τον Djokovic, στους 235 βαθμούς, έχοντας ταυτόχρονα μια μεγάλη διαφορά 1.500 βαθμών σχεδόν από τον Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots