ATP
4 Έλληνες στο Top 200 της ΑΤΡ!

 
4 Έλληνες στο Top 200 της ΑΤΡ!
tn team Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 11:51

Νέα career high πραγματοποίησαν οι Πέτρος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης, με τους δυο τελευταίους να μπαίνουν για 1η φορά στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της ΑΤΡ, με τη χώρα μας να έχει συνολικά 4 εκπροσώπους στο Top 200!

Σημαντικές ανόδους πραγματοποίησαν σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και οι τέσσερις κορυφαίοι Έλληνες παίκτες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.88 του κόσμου, ενώ ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 18 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.179. Θυμίζουμε πως οι αδερφοί Τσιτσιπά έπαιξαν την περασμένη εβδομάδα στο διπλό της Στουτγκάρδης και έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου έχασαν στις λεπτομέρειες από τους πρωταθλητές του τουρνουά, Hubert Hurkacz και Mate Pavic.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 30 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.182, στην πρώτη του είσοδο στο Top 200. Ο Περβολαράκης είχε αυτή τη σπουδαία άνοδο μετά την κατάκτηση του Challenger του Ορλάντο.

Πολύ καλές εμφανίσεις στο Challenger Tour πραγματοποιεί και ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος είχε κερδίσει και τον τίτλο στο Shymkent τον προηγούμενο μήνα. Ο Καλοβελώνης μπήκε επίσης για 1η φορά στο Top 200 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.193, κερδίζοντας 12 θέσεις.

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.6 του κόσμου, καθώς αφαιρέθηκαν οι περσινοί βαθμοί του Roland Garros.

O Περβολαράκης κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.378. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς υποχώρησε 14 θέσεις στο Νο.768, ενώ ο Καλοβελώνης έχασε 29 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.928. Πολύ κοντά στο Top 1000 πλησιάζει ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα και οι Αριστοτέλης Θάνος, Αλέξανδρος Σκορίλας, Δημήτρης Αζωίδης, Γιάννης Παπουνίδης και Γιάννης Σταμούλος.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots