ATP
Curry όπως... Federer (vid)

 
Curry όπως... Federer (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 10:44

Την ώρα που ο προπονητής των Golden State Warrios μιλούσε για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του Stephen Curry που τον κάνει να ξεχωρίζει, τον παρομοίασε με τον Roger Federer και μοιράστηκε μια ανέκδοτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ελβετό μαέστρο.

Ο προπονητής των Golden State Warriors, Steve Kerr, αποκάλυψε πως πριν λίγα χρόνια η ομάδα του συνάντησε στα αποδυτήρια τον Federer, κατά τη διάρκεια της preseason του NBA το 2017, που γινόταν στη Σαγκάη. Τότε ο Draymond Green τον είχε ρωτήσει πως καταφέρνει να διατηρηθεί για τόσα πολλά χρόνια στην κορυφή και ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που εκείνη τη χρονιά είχε κατακτήσει το Australian Open και το Wimbledon στα 36 του χρόνια, αποκάλυψε το μυστικό του, ένα μυστικό που σύμφωνα με τον Kerr μοιράζεται με τον Curry, που συνεχίζει να ξεχωρίζει στα 34 του και να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη λίγκα.

"Είχαμε συναντήσει τον Federer πριν λίγα χρόνια στην Κίνα, όταν παίξαμε στην Σαγκάη. Ήρθε στα αποδυτήρια και μας μίλησε και εκεί ο Draymond (Green) τον ρώτησε, πως μπορεί και το κάνει αυτό 20 χρόνια. Η απάντησή του ήταν απλή και ταυτόχρονα βαθυστόχαστη, είπε: 'Λατρεύω την καθημερινή μου ρουτίνα, σηκώνομαι το πρωί, φτάχνω πρωινό για τα παιδιά μου, τα πηγαίνω στο σχολείο, μετά πηγαίνω για προπόνηση και προσπαθώ να βρω τις σωστές μεθόδους προπόνησης για να διατηρηθώ στην καλύτερη δυνατή φόρμα για την ηλικία μου. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και κάθε φορά στο τέλος της ημέρας ακουμπάω το κεφάλι μου στο μαξιλάρι και σκέφτομαι πως ήταν μια θαυμάσια μέρα.'

Όταν σκέφτομαι αυτή την ιστορία με τον Federer, έχω στο μυαλό μου τον Steph (Curry). Έχουν μια πολύ παρόμοια ζέση για τη ζωή και απολαμβάνουν τη διαδικασία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots