ATP
2ος συνεχόμενος τελικός για τον Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © TERRA WORTMANN OPEN/Mathias Schulz
tn team Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 17:25

Μετά τον χαμένο τελικό στo 's-Hertogenbosch, ο Daniil Medvedev θα έχει άμεσα μια ακόμα ευκαιρία για να κερδίσει τον πρώτο τίτλο του στη φετινή σεζόν.

Στον 2ο συνεχόμενο τελικό του στη φετινή σεζόν του γρασιδιού προκρίθηκε ο Daniil Medvedev, ο οποίος επικράτησε του Oscar Otte με 7-6 (3), 6-3 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Terra Wortmann Open στο Χάλε.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε. Το μοναδικό break που υπέστη, ήταν σε κρίσιμο σημείο του 1ου σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 3-5.

Μάλιστα, ο Otte είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ στο σερβίς του, έχοντας ένα set point στο 5-3, 40-30. Με κάποιο τρόπο ο Medvedev έμεινε στο σετ, έκανε το break και το έστειλε στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Μετά απ' αυτό ο δρόμος άνοιξε για τον Medvedev, που δεν απειλήθηκε με break point στο 2ο σετ και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος έφτασε στο 4 στα 4 στο Χάλε και μάλιστα χωρίς να χάσει ακόμα σετ.

Προκρίθηκε στον 25ο τελικό του στο tour και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-11). Θα περιμένει τον αγώνα του Νικ Κύργιου με τον Hubert Hurkacz για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο, όπου θα προσπαθήσει να βάλει τέλος σε ένα σερί 4 χαμένων τελικών που έχει, μετά την κατάκτηση του 1ου Grand Slam του πέρσι στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots