ATP
Ανίκητος Hurkacz θριάμβευσε στο Χάλε! (vids)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © TERRA WORTMANN OPEN/HalleWestfalen
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 17:26

O Hubert Hurkacz διέλυσε τον Daniil Medvedev στον τελικό του Χάλε και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του στη φετινή σεζόν, βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ του σε τελικούς στο 5-0!

Ποτέ δεν έχει ηττηθεί σε τελικό στο tour o Hubert Hurkacz, ο οποίος πραγματοποίησε και σήμερα ένα αψεγάδιαστο ματς, για να επιβληθεί του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, με 6-1, 6-4.

Ο 25χρονος Πολωνός έχει χάσει μόνο ένα σετ σε 5 τελικούς στην καριέρα του, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε σε έναν τελικό στο γρασίδι. Έχει κατακτήσει το Masters του Μαϊάμι το 2021, καθώς και τρια 250άρια, στο Winston-Salem το 2019, στο Delray Beach και στη Μετς το 2021.

Με ένα απίστευτο ξεκίνημα ο Hurkacz κέρδισε 5 games στη σειρά για το 5-0 και "καθάρισε" πολύ γρήγορα το 1ο σετ. Συνέχισε να κυριαρχεί και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, έχοντας κερδίσει τα 8 από τα 9 πρώτα games του τελικού.

Ο Medvedev απάντησε με ένα love service game και σέρβιρε καλύτερα στο υπόλοιπο του αγώνα, μένοντας κοντά στον Hurkacz. Στο 7ο game χρειάστηκε πάντως να επιστρέψει από το 15-40 για να αποφύγει το διπλό break και τελικά να μειώσει σε 4-3.

Η διαφορά παρέμεινε στο ένα break, αλλά ο Medvedev δεν είχε τρόπο να απειλήσει το σερβίς του Hurkacz, που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη για το 6-4 στο 10ο game, έπειτα από 63 λεπτά στο court.

Τελείωσε τον αγώνα με 9 άσους ο Πολωνός, ο οποίος κέρδισε τους 32 από τους 38 πόντους στα πρώτα του σερβίς, σέρβιρε με 75% ευστοχία στις πρώτες του εκτελέσεις και δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα.

O Hurkacz, ο οποίος κέρδισε χθες τον Νικ Κύργιο σε έναν αγώνα που δεν έκανε break, θα επιστρέψει στο Top 10 μετά απ' αυτόν τον θρίαμβο, καθώς θα κερδίσει 2 θέσεις αύριο στην παγκόσμια κατάταξη και θα επανέλθει στο Νο.10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots