ATP
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Κύργιος (vids)

 
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε ο Κύργιος (vids)
tn team Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 21:13

Ακόμα μια εβδομάδα στο γρασίδι ξεκίνησε καλά για τον Νικ Κύργιο, που δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα απέναντι στον Laslo Djere, αλλά κατάφερε να τον κερδίσει με ανατροπή και χωρίς να κάνει break σε όλο το ματς, για να προκριθεί στους "16" της Μαγιόρκας.

Ο Κύργιος επικράτησε του Djere έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 15 λεπτών με 5-7, 7-6 (1), 7-6 (1) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Mallorca Championships, δίνοντας συνέχεια στα καλά του αποτελέσματα στη σεζόν του γρασιδιού.

Αν και έβγαλε 24 άσους σήμερα ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ήταν αυτός που αντιμετώπισε μεγαλύτερες δυσκολίες από τη γραμμή του σερβίς, αλλά και ο μόνος παίκτης που υπέστη break.

Συγκεκριμένα, ο Κύργιος απέτυχε να "σπάσει" το σερβίς του Djere στα πρώτα λεπτά του αγώνα, παρόλο που είχε ένα break point στο 1ο game (0-1) και άλλο ένα στο 5ο (2-3). Τελικά, ο Djere ήταν εκείνος που έκανε το μόνο break του σετ, αλλά και του παιχνιδιού, στο 12ο game, για να διαμορφώσει το 7-5.

Στα 2 επόμενα σετ ο Κύργιος δεν έφτασε σε break point και χρειάστηκε να σώσει 7 break points από τη μεριά του, για να αποφύγει τον πρόωρο αποκλεισμό. Στο 2ο σετ έσωσε ένα break point στο 8ο game (3-4), ενώ στο 3ο σετ αντιμετώπισε 6 break points, 3 συνεχόμενα στο 1ο (0-0, 0-40) και άλλα 3 στο 3ο game (1-1, 30-40).

Κατάφερε να τα σβήσει όλα και να κρατηθεί στο ματς, για να κυριαρχήσει και στα δυο tie-break που παίχτηκαν, στα οποία έχασε από έναν πόντο. Μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά, ολοκλήρωσε το ματς με τον 24ο άσο του στο 1ο του match point.

Ο Κύργιος, ο οποίος έχει πιθανό αντίπαλο στα προημιτελικά τον Daniil Medvedev, θα παίξει αύριο για τον 2ο γύρο με ακόμα έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, το Νο.5 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots