ATP
Για τον 1ο τίτλο στο γρασίδι ο Στεφ

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mallorca Championships
tn team Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 5:09

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέχει μια νίκη από τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι και ο μόνος που τον χωρίζει από αυτόν, είναι ο Roberto Bautista Agut. Πότε και που θα δείτε τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Bautista Agut σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας, για τον τελικό του Mallorca Championships. Ο αγώνας θα μεταδοθεί στο COSMOTE SPORT 6HD.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί για 1η φορά σε τελικό στο γρασίδι στην καριέρα του, ενώ για φέτος θα είναι ο 4ος τελικός του, μετά τον τελικό του Ρότερνταμ, όπου είχε ηττηθεί από τον Felix Auger-Aliassime, τον τελικό του Monte-Carlo Masters, όπου είχε κερδίσει τον Alejandro Davidovich Fokina, καθώς και τον τελικό του Masters της Ρώμης, όπου είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic.

Συνολικά θα είναι ο 21ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του, καθώς έχει κερδίσει τους 8 από τους 12 προηγούμενους τελικούς του.

Αν κερδίσει, ο Στέφανος θα φτάσει τις 40 νίκες στη φετινή σεζόν, στην οποία έχει ήδη τις περισσότερες με διαφορά, αφού 2ος είναι ο Carlos Alcaraz με 32. Επίσης, με νίκη θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Bautista Agut από την πλευρά του θα αγωνιστεί για 20ή φορά σε τελικό στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-9). Για φέτος θα είναι ο 2ος τελικός του μετά τη Ντόχα, όπου κατέκτησε τον τίτλο, ενώ στο γρασίδι θα είναι ο 2ος τελικός του, 1ος μετά από 8 χρόνια, από τότε που κατέκτησε τον τίτλο στην Στουτγκάρδη το 2014.

Bautista Agut και Τσιτσιπάς θα συναντηθούν για 3η φορά στο tour, με τον Στέφανο να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες, στο Australian Open στα προημιτελικά του 2019 με 3-1 σετ και στο round robin του ATP Cup το 2021 με 2-0 σετ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (25/06):

Centre Court:
16:00 Roberto Bautista Agut [5] v. Stefanos Tsitsipas [2] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots