ATP
Φυσιοθεραπευτής Djokovic: "Με τον Novak πρέπει να δουλεύεις 24 ώρες τη μέρα - προσέχει κάθε λεπτομέρεια"

 
Φυσιοθεραπευτής Djokovic: "Με τον Novak πρέπει να δουλεύεις 24 ώρες τη μέρα - προσέχει κάθε λεπτομέρεια"
tn team Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 - 18:11

Ο φυσιοθεραπευτής του Novak Djokovic, Ulises Badio, μίλησε για το πόσο απαιτητικό είναι να δουλεύει με τον Σέρβο τενίστα, που προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια 24 ώρες το 24ωρο, για να διατηρεί το σώμα του στην καλύτερη δυνατή φυσικη κατάσταση.

Η φυσική κατάσταση του Novak Djokovic παραμένει πάρα πολύ εντυπωσιακή στα 35 του χρόνια, με τον Σέρβο να δουλεύει πολύ σκληρά και να προσέχει κάθε λεπτομέρεια όλες τις στιγμές της ημέρας, προκειμένου να τα καταφέρει. Συμμέτοχος σ' αυτή την προσπάθεια είναι και ο Ulises Badio, ο φυσιοθεραπευτής με τον οποίο δουλεύει ο Novak τα τελευταία χρόνια.

"Ξεκίνησα να δουλεύω στο tour το 2011 και το 2012, οπότε είχαμε ιδωθεί κάποιες φορές. Ως φυσιοθεραπευτής, είχα από μικρός μεγάλους στόχους και το όνειρό μου ήταν να συνεργαστώ με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Τα χρόνια πέρασαν και τελικά, το 2017, ο Novak μου ζήτησε να μπω στην ομάδα μου. Με κάλεσε να πάω μαζί του στο Roland Garros και από τότε είμαστε μαζί", είπε ο Badio σε συνέντευξή του για το σερβικό sportal.rs.

"Η ευθύνη να δουλεύεις για έναν παίκτη σαν τον Novak είναι στο 200%. Όταν φροντίζεις έναν αθλητή σαν κι αυτόν, που βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το σώμα του και τη δουλειά σου, γιατί υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος να τον τραυματίσεις.

Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να έχω εμπειρία στο πεδίο και σ' αυτή την περίπτωση είχα και μια εναλλακτική και ολιστική φιλοσοφία. Δουλεύουμε με τον Novak 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις και οι αγώνες, τον ακολουθώ συνεχώς. Ακόμα και όταν κάθεται ή όταν στέκεται, το πόσο νερό θα πιει, ή το να μιλήσει πολλές ώρες στο τηλέφωνο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει σημασία και μπορεί να τον επηρεάσει σε έναν αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots