ATP
Αποσύρθηκε από την Ατλάντα ο Κύργιος (vid)

 
Αποσύρθηκε από την Ατλάντα ο Κύργιος (vid)
© AELTC
tn team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 4:19

Παρόλο που δήλωσε συμμετοχή στα μονά και στα διπλά στο τουρνουά της Ατλάντας, ο Νικ Κύργιος απέσυρε τη συμμετοχή του από τα μονά λίγο πριν την αναμέτρησή του με τον Peter Gojowczyk και έτσι θα παίξει μόνο στο διπλό.

Μετά τη μεγάλη πορεία μέχρι τον τελικό του Wimbledon, ο Κύργιος σίγουρα άξιζε λίγες διακοπές. Αποφάσισε παρόλα αυτά να επιστρέψει σχετικά γρήγορα στη δράση και δήλωσε συμμετοχή στα μονά και στα διπλά στο 250άρι της Ατλάντας, που γίνεται αυτή την εβδομάδα.

Λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησής του με τον Peter Gojowczyk ωστόσο, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός αποφάσισε πως τελικά δεν θα παίξει στα μονά, καθώς είχε και μια μικρή ενόχληση στο γόνατό του. Μια απόφαση όχι τόσο παράλογη, εφόσον έχει δηλώσει συμμετοχή επίσης σε μονά και διπλά στο τουρνουά της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον, που είναι 500άρι.

Αυτό που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις, ήταν το timing της απόφασης του Κύργιου να αποσύρει τη συμμετοχή του και μάλιστα εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει στο διπλό, που σημαίνει πως δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό.

"Ελπίζω να μην μου κρατήσετε κακία. Θέλω να παίξω στα διπλά αύριο και ελπίζω πως θα επιστρέψω και για τα μονά του χρόνου. Είμαι απογοητευμένος που δεν θα παίξω απόψε, το μόνο που ήθελα ήταν να βγω έξω και να σας δώσω ένα σόου", είπε χαρακτηριστικά ο Κύργιος.

Χθες ο Κύργιος και ο Θανάσης Κοκκινάκης νίκησαν την καλή ομάδα των Γάλλων Nicolas Mahut και Edouard Roger-Vasselin με 7-6 (8), 6-3 και θα παίξουν απόψε με τους Gonzalo Escobar και Hunter Reese, για μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Στα μονά, τη θέση του Κύργιου στο κυρίως ταμπλό πήρε ο Adrian Mannarino ως lucky loser, ο οποίος κέρδισε μάλιστα τον Gojowczyk με 6-3, 7-6 (7) και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον 21χρονο Andrej Martin, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Κοκκινάκη με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots