ATP
Πρώτη νίκη για τον Κύργιο μετά το Wimbledon (vid)

 
Πρώτη νίκη για τον Κύργιο μετά το Wimbledon (vid)
© Peter Staples/Citi Open
tennisnews team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 - 10:38

O Νικ Κύργιος επέστρεψε με νίκη στο tour μετά από την πορεία του μέχρι τον τελικό του Wimbledon, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι και κερδίζοντας εύκολα τον Marcos Giron με 2-0 σετ.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός κυριάρχησε στο court και επιβλήθηκε του Αμερικανού με 6-3, 6-2, συνδυάζοντας με μια πειστική νίκη την επιστροφή του στο tour.

Κάτι λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο court ο Κύργιος, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 12 άσους, κερδίζοντας τους 28 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 16 στα δεύτερα.

Αντιμετώπισε ένα break point σε όλο το παιχνίδι ο Κύργιος και ήταν νωρίς στο ματς, στο 3ο game του 1ου σετ, το οποίο κι έσβησε. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Ελληνοαυστραλός έκανε το πρώτο break στο ματς για να περάσει μπροστά με 5-3 στο 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), για να ολοκληρώσει το ματς με ένα love service game.

Ο Κύργιος δείχνει πως παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση και μετά το Wimbledon και πως θα είναι πολύ απειλητικός και στα αμερικανικά τουρνουά. Στον 2ο γύρο του Citi Open θα αντιμετωπίσει το Νο.14 του ταμπλό, Tommy Paul.

Στο μεταξύ, στον 3ο γύρο του τουρνουά της Ουάσινγκτον προκρίθηκε ήδη ο κορυφαίος του ταμπλό, Andrey Rublev, που είχε bye για τον 2ο γύρο και κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Jack Draper με 6-4, 6-2. Στην επόμενη φάση ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει έναν Αμερικανό, είτε τον Jack Sock, είτε τον Maxime Cressy.

Στους "16" προκρίθηκε και ο Karen Khachanov, Νο.7 στο ταμπλό, που επικράτησε του Dominik Koepfer με 6-7 (3), 7-5, 6-4. Ο Botic Van De Zandschulp, No.8 στο ταμπλό, κέρδισε τον Borna Gojo με 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4, ενώ ο Daniel Evans επιβλήθηκε του Kyle Edmund με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots