ATP
"Πέταξε έξω" τον Hurkacz o Ruusuvuori (vid)

 
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori © Peter Staples/Citi Open
tn team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 - 23:11

O Emil Ruusuvuori έβγαλε εκτός Ουάσινγκτον το Νο.2 του ταμπλό, Hubert Hurkacz, στην πρεμιέρα του Πολωνού στη διοργάνωση.

Έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο Emil Ruusuvuori, ο οποίος απέκλεισε τον Hubert Hurkacz με 6-4, 7-6 (3) και προκρίθηκε στους "16" του Citi Open.

1 ώρα και 44 λεπτά χρειάστηκε ο Φινλανδός, ο οποίος ανταπεξήλθε πολύ καλά υπό πίεση. Στο 1ο σετ ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point στο 1-2, 30-40, αλλά το έσβησε και ισοφάρισε σε 2-2. Στο αμέσως επόμενο game ο Ruusuvuori έκανε το break και πέρασε μπροστά με 3-2, για να διατηρηθεί ως το τέλος του σετ μπροστά, χάρη στο σερβίς του.

Και στο 2ο σετ ο Φινλανδός τα πήγε εξαιρετικά στις κρίσιμες στιγμές, σβήνοντας 3 break points στο 6ο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο tie-break ήταν ο καλύτερος παίκτης και έχασε μόνο 3 πόντους, για να επικρατήσει με 7-3 και να βάλει τέλος στο ματς.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Hurkacz στην αμερικανική hard court season και το πρώτο μετά από το Wimbledon, όπου επίσης είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του, με 3-2 σετ από τον Alejandro Davidovich Fokina.

Ο Ruusuvuori, ο οποίος είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο τον Mackenzie McDonald (1-6, 6-4, 6-4), θα παίξει στον 3ο γύρο του Citi Open με τον Mikael Ymer, που μετά τον Andy Murray απέκλεισε και τον Aslan Karatsev, με 6-4, 3-6, 6-4.

Στους "16" προκρίθηκε και ο Holger Rune, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 του Benoit Paire και θα περιμένει την αναμέτρηση του Denis Shapovalov με τον J.J. Wolf. Ένα άψογο ματς έκανε και ο Sebastian Korda, ο οποίος κέρδισε το Νο.12 του ταμπλό, Sebastian Baez, με 6-1, 6-4, και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια έναν εκ των Grigor Dimitrov και Adrian Mannarino.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots