ATP
Έσωσε 5 m.p. και μπήκε 4άδα ο Κύργιος (vids)

 
Έσωσε 5 m.p. και μπήκε 4άδα ο Κύργιος (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 - 8:11

O Νικ Κύργιος έσβησε 5 match points απέναντι στον Frances Tiafoe και έδωσε συνέχεια στη νικηφόρα πορεία του στην Ουάσινγκτον, μπαίνοντας στα ημιτελικά του Citi Open.

Δυο προκρίσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πήρε ο Νικ Κύργιος στο τουρνουά της Ουάσινγκτον. Πρώτα, ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός κέρδισε τον Reilly Opelka, Νο.4 στο ταμπλό του Citi Open, με 7-6 (1), 6-2, για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Ήταν ένας αγώνας που ξεκίνησε την Πέμπτη, αλλά διακόπηκε εξαιτίας της βροχής με τον Κύργιο να προηγείται με 2-2, 30-0 στο 2ο σετ. Μόλις ένα τέταρτο χρειάστηκε να παίξει ο Κύργιος σήμερα απέναντι στον Αμερικανό, αφού έκανε δυο απανωτά break και πήρε το 2ο σετ με 6-2.

Λίγες ώρες μετά, το πρωί του Σαββάτου στην Ελλάδα, αντιμετώπισε το Νο.10 του ταμπλό, Frances Tiafoe, για την προημιτελική φάση, κερδίζοντας και αυτόν τον Αμερικανό με 6-7 (5), 7-6 (12), 6-2.

Ήταν πολύ δυσκολότερο αυτό το παιχνίδι για τον Κύργιο, που έχασε το προβάδισμα με 4-1 και 5-3 στο tie-break του 1ου σετ, κάτι που πλήρωσε, αφού ο Tiafoe πήρε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του σετ και κατέκτησε το tie-break με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Κύργιος είχε ένα set point για το 7-5, αλλά ο Tiafoe άντεξε και έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break. Εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη μάχη, με τον Αμερικανό να έχει 5 match points και τον Κύργιο να τα σβήνει όλα. Στην 3η δική του ευκαιρία και 4ο συνολικά set point, ο Ελληνοαυστραλός πήρε το συναρπαστικό tie-break με 14-12 και ισοφάρισε τον αγώνα.

Παρά τη μεγάλη διακοπή στη συνέχεια και το toilet break του Tiafoe, ο Κύργιος δεν έχασε το momentum και ήταν πολύ καλύτερος στο αποφασιστικό σετ. Έκανε το πρώτο break του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0. Στο 3ο game έχασε ένα break point, ενώ τελικά έκανε το διπλό break στο 7ο game και έφτασε στο 5-2, για να ολοκληρώσει την ανατροπή με ένα love service game για το 6-2, έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα.

Ο Κύργιος πραγματοποιεί μια καταπληκτική σεζόν και θα παίξει στον 5ο ημιτελικό του για φέτος στο tour. Θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer, που απέκλεισε τον Sebastian Korda στα προημιτελικά, με 6-2, 5-7, 6-3.

Ο κορυφαίος παίκτης του ταμπλό, Andrey Rublev, πήρε επίσης δυο προκρίσεις και μπήκε στην 4άδα. Πρώτα κέρδισε τον Maxime Cressy με 6-4, 7-6 (8) και στη συνέχεια επιβλήθηκε του JJ Wolf με 6-2, 6-3.

Στα ημιτελικά ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka, που απέκλεισε το Νο.7 του ταμπλό, Karen Khachanov, με 7-6 (2), 7-6 (1), καθώς και το Νο.16 του ταμπλό, Daniel Evans, με 7-6 (5), 4-6, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots