ATP
Αποκλείστηκε από το Μόντρεαλ ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Αποκλείστηκε από το Μόντρεαλ ο Τσιτσιπάς (vids)
© Pim Waslander/@abnamrowtt
tennisnews team Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 7:44

Σε μια βραδιά που θα θέλει γρήγορα να αφήσει πίσω του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jack Draper και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Μόντρεαλ και το Masters του Καναδά.

Κάθε πρεμιέρα κρύβει μεγάλες παγίδες και αυτό το εκμεταλλεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν ο Jack Draper, που ήρθε με φόρα από τα προκριματικά για να αποκλείσει στον 2ο γύρο του National Bank Open στο Μόντρεαλ το Νο.3 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, με 7-5, 7-6 (4).

Αυτή ήταν η πρώτη Top 10 νίκη για τον 20χρονο Βρετανό, που βρίσκεται στο Νο.84 της παγκόσμιας κατάταξης, και φυσικά η μεγαλύτερη στην καριέρα του.

Ο ταλαντούχος τενίστας κατάφερε να μπει για 4η φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό ενός Masters, απέκλεισε τον Hugo Gaston στην 3η νίκη του σε 1000άρι και σήμερα προκρίθηκε για 1η φορά στους "16" ενός τέτοιου τουρνουά, με την πολύ μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί του Τσιτσιπά.

Για τον Στέφανο, που έκανε την πρεμιέρα του στο τουρνουά του Καναδά και την πρώτη του εμφάνιση σε σκληρή επιφάνεια από τον Απρίλιο, σίγουρα ήταν μια βραδιά που θέλει να ξεχάσει, αφού λίγα πράγματα πήγαν καλά.

Στο 1ο σετ παρότι κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3 και να ισοφαρίσει σε 3-3, έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς σε πολύ κρίσιμο σημείο και έμεινε ξανά πίσω, με 5-6. Στη συνέχεια ο Draper σέρβιρε για το σετ και παρά τη μάχη του Στεφ και το 30-30, ο Βρετανός έκλεισε το game και έκανε το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έδειχνε να παίζει καλύτερα και να χάνει μέσα από τα χέρια του τη δυνατότητα να στείλει το ματς σε 3ο σετ. Πρώτα ο Έλληνας παίκτης προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια παρότι επέστρεψε από το 0-40 και έκανε το 40-40, υπέστη το break και ο Draper μείωσε σε 3-2.

Στο επόμενο game o Στεφ έχασε το πάνω χέρι από το 0-40 και ο Βρετανός κράτησε το σερβίς του για το 3-3. Άλλες ευκαιρίες για break δεν υπήρξαν και παρότι ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να πατάει λίγο καλύτερα στο court και να έχει μια μικρή υπεροχή, ο Draper ήταν εκείνος που κέρδισε τον κρισιμότερο πόντο στο tie-break, για να κάνει mini-break στο 5-4 και να πάρει τους 2 επόμενους πόντους στο σερβίς του, ολοκληρώνοντας έναν πολύ μεγάλο θρίαμβο σε 2 ώρες και 4 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 20χρονος Βρετανός θα διεκδικήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Μόντρεαλ, αντιμετωπίζοντας τον Gael Monfils, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε επίσης σε δυο πολύ κλειστά σετ τον Maxime Cressy, με 7-6 (10), 7-6 (6).

Ο Τσιτσιπάς θα συνεχίσει τις προπονήσεις στις σκληρές επιφάνειες και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα για το Masters του Σινσινάτι, που θα είναι και το τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστεί πριν από το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots