ATP
1ος Masters τελικός για τον Carreno Busta (vids)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 - 6:18

Μετά από μια τρίωρη μονομαχία, ο Pablo Carreno Busta έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Daniel Evans και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του.

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί και η 3η ώρα αγώνα, ο Pablo Carreno Busta "λύγισε" τον Daniel Evans με 7-5, 6-7 (7), 6-2 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του National Bank Open, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Στα 31 του χρόνια, ο έμπειρος Ισπανός τενίστας προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε ένα Masters 1000 τουρνουά και σημαντικότερο στην καριέρα του. Συνολικά θα είναι ο 12ος τελικός του στο tour και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του (6-5), πρώτο στη φετινή σεζόν.

Ο Carreno Busta, ο οποίος είναι πάντα πολύ δυνατός στην αμερικανική hardcourt season και έχει φτάσει δυο φορές μέχρι τους "4" του US Open, απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ, αλλά έκανε νέο break στο 11ο game και τελικά με love service game έκανε το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Evans προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, αλλά ο Ισπανός τον ισοφάρισε στο 4-4 και είχε break point στο 11ο game, με τον Βρετανό να μένει "ζωντανός" και να κρατάει το σερβίς του για το υπέρ του 6-5. Και στο tie-break βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση ο Evans, που έσβησε όμως ένα match point και τελικά επικράτησε με 9-7, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Παρά τη μεγάλη του προσπάθεια να παραμείνει στο τουρνουά, ο Carreno Busta είχε περισσότερες δυνάμεις στο 3ο σετ και κυριάρχησε. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του ο Ισπανός, που είχε ένα χαμένο break point στο 4ο game (1-2, 30-40) και τελικά έκανε break στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να "κλειδώσει" τη νίκη του.

Το βράδυ της Κυριακής (23:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Carreno Busta θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του με αντίπαλο τον Hubert Hurkacz. Θυμίζουμε πως ο Πολωνός, πρωταθλητής στο Masters του Μαϊάμι το 2021, είχε κερδίσει στον άλλον ημιτελικό τον Casper Ruud, επίσης με 2-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots