ATP
Στο ύψος του ο Alcaraz (vids)

 
Στο ύψος του ο Alcaraz (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 - 16:58

O Carlos Alcaraz βρέθηκε πίσω με break και στα 2 σετ, αλλά έμεινε "όρθιος" και κέρδισε στα 2 σετ τον Daniel Evans, για να συνεχίσει την πορεία του στο Shanghai Masters.

O Alcaraz επικράτησε του Evans με 7-6 (1), 6-4 σε μια μεγάλη μάχη που πλησίασε τις 2,5 ώρες σε διάρκεια.

Ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος έχει μια ευκαιρία να πλησιάσει τον Novak Djokovic και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, βρέθηκε πίσω με break και στα 2 σετ.

Στο 1ο σετ υπέστη break στο 4ο game (1-3) και στο επόμενο έχασε 6 break points, μένοντας πίσω με 1-4! Κατάφερε παρόλα αυτά να επιστρέψει στο σετ και να το ισορροπήσει στο 4-4, ενώ αργότερα στο tie-break έχασε μόλις έναν πόντο, για να το κερδίσει με το εμφατικό 7-1.

 

Και στο 2ο σετ υπέστη νωρίς break o Alcaraz, που έμεινε πίσω με 1-2. Αυτή τη φορά έκανε άμεσα το break back για το 2-2 και στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-40, σώζοντας 4 break points συνολικά, για να περάει μπροστά με 3-2.

Δεν κινδύνεψε σε άλλο σημείο στο σερβίς του ο Ισπανός, ο οποίος έκανε ένα ακόμα break στο 10ο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη του μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα.

 

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Alcaraz απέναντι στον Βρετανό σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ παράλληλα έφτασε τις 63 νίκες στη φετινή σεζόν (63-8).

Ο Alcaraz θα έχει μια ακόμα δύσκολη πρόκληση μπροστά του, αφού στη φάση των "16" του Shanghai Masters θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov. O Dimitrov συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του στην Κίνα και επικράτησε του Karen Khachanov με 7-6 (6), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots