WTA
Samsonova: "Οι διοργανωτές δεν νοιάζονται και πολύ για τους παίκτες" (vid)

 
Samsonova: "Οι διοργανωτές δεν νοιάζονται και πολύ για τους παίκτες" (vid)
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 17:12

Τα πυρά της προς τη διοργάνωση του Μόντρεαλ έστρεψε η Liudmila Samsonova, αφού δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκουραστεί για τον τελικό και έδωσε ένα άνισο παιχνίδι με την Jessica Pegula.

H Samsonova αναγκάστηκε να δώσει δυο αγώνες την Κυριακή στο Μόντρεαλ, για τον ημιτελικό και τον τελικό του National Bank Open.

Αφού κέρδισε τον ημιτελικό με την Elena Rybakina, είχε ελάχιστη ώρα για να αναπληρώσει τις δυνάμεις της για τον τελικό, όπου υπέστη την συντριβή από την Jessica Pegula με 6-1, 6-0 σε 49 μόλις λεπτά.

Μετά το ματς, η Samsonova εξήγησε πως δεν της δόθηκε καθόλου επιπλέον χρόνος παρότι τον ζήτησε, ενώ είπε ακόμα πως θα προτιμούσε να έπαιζε αργά το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να αποφευχθεί να παίξει δυο αγώνες την ίδια μέρα - και μάλιστα τους πιο σημαντικούς όλης της εβδομάδας.

"Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο, αλλά μου είπαν ότι δεν ήταν εφικτό. Έμεινα για μια ώρα στο δωμάτιο φυσιοθεραπείας μετά τον πρώτο αγώνα. Μετά απ' αυτό, έπρεπε να επιστρέψω στο court σχεδόν αμέσως. Είναι παράξενο και επίπονο να συνειδητοποιείς πως οι διοργανωτές δεν νοιάζονται και πολύ για τους παίκτες. Γνωρίζαμε πως θα βρέχει, έπρεπε να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που θα το έκανε εφικτό να αγωνιστούμε. Γιατί είχαμε παίξει ήδη 2 αγώνες σε μια μέρα, οπότε πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να μην ξαναχρειαστεί να παίξεις δυο αγώνες την ίδια μέρα."

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Samsonova έπεσε θύμα των καταστάσεων, αφού την Παρασκευή είχε παίξει ξανά δυο ματς, αποκλείοντας την Aryna Sabalenka με 7-6 (2), 4-6, 6-3 για τον 3ο γύρο και λίγες ώρες αργότερα την Belinda Bencic με 6-4, 6-4 στα προημιτελικά. Την επόμενη μέρα έπρεπε να περιμένει μέχρι το βράδυ, για να της ανακοινωθεί τελικά ότι δεν θα αγωνιστεί και ο ημιτελικός της με την Rybakina μεταφέρθηκε για το πρωί της Κυριακής.

"Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μένα, έδωσα πολλά ματς και πέρασα πολλά και με τον καιρό. Στο τέλος είχα ένα υπέροχο αποτέλεσμα και είμαι χαρούμενη μ' αυτό. Προσπάθησα το καλύτερό μου στον τελικό, αλλά δεν ήταν δυνατό, γνώριζα ήδη πως έμπαινα στο ματς με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots