WTA
H Pegula κέρδισε τον τίτλο σε 49 λεπτά! (vids)

 
Jessica Pegula
Jessica Pegula © Mathieu Belanger / Tennis Canada
tn team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 1:41

Μόλις ένα game έχασε στον τελικό του Μόντρεαλ η Jessica Pegula, η οποία χρειάστηκε λιγότερα από 50 λεπτά για να εξουδετερώσει την Liudmila Samsonova και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο 1000άρι του Καναδά.

H Jessica Pegula έκανε ένα φοβερό παιχνίδι στον τελικό και συνέτριψε την εξαντλημένη Liudmila Samsonova με 6-1, 6-0 σε 49 μόλις λεπτά!

Η Pegula ήταν έτοιμη για μεγάλο ματς, την ώρα που η Samsonova δεν έδειχνε καθόλου καλά και δεν μπήκε ποτέ σ' αυτόν τον τελικό. Να σημειωθεί πως η 24χρονη Ρωσίδα είχε παίξει μόλις λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό, κάνοντας μεγάλη νίκη εις βάρος της Elena Rybakina.

Απ' ότι φαίνεται δεν της έμειναν πολλά ψυχικά αποθέματα για τον τελικό, με την Pegula να κυριαρχεί κατά κράτος, κερδίζοντας όλους τους πόντους στα πρώτα της σερβίς (19/19). Δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να φτάσει σε break point, ενώ αξιοποίησε τα 5 από τα 8 break points που είχε, για να "σπάσει" 5 φορές το σερβίς της Ρωσίδας.

Μόλις 21 λεπτά χρειάστηκε για να κλείσει το 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 20 από τους 26 τελευταίους πόντους. Στο 2ο σετ παίχτηκαν κάποια πιο μεγάλα games σε διάρκεια, αλλά η Pegula δεν έχασε ούτε ένα game, για να ολοκληρώσει πολύ γρήγορα το ματς με 11 κερδισμένα games στη σειρά.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε 1000άρι για την Pegula, που είχε κερδίσει και το τουρνουά της Γουαδαλαχάρα τον περασμένο Οκτώβριο. Συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος της καριέρας της (3-4 σε τελικούς), αφού είχε κερδίσει επίσης το 500άρι της Ουάσινγκτον το 2019.

Η Pegula, η οποία απέκλεισε τη φορμαρισμένη Coco Gauff στα προημιτελικά και την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek, στα ημιτελικά, θα διατηρήσει τη θέση της στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Samsonova αυτή την εβδομάδα έπαιξε στον 1ο προημιτελικό, στον 1ο ημιτελικό και στον 1ο της τελικό σε ένα 1000άρι. Συνολικά ήταν ο 6ος τελικός της καριέρας της (4-2) και ο 2ος φετινός (0-2). Η Ρωσίδα θα κερδίσει αύριο 6 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots