ATP
Σινσινάτι: Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Κοκκινάκης

 
Σινσινάτι: Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Κοκκινάκης
© Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 6:29

Ακόμα ένα προκριματικό ταμπλό ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Θανάση Κοκκινάκη, που έκαμψε την αντίσταση του Ilya Ivashka στα τρια σετ και εξασφάλισε την παρουσία του στο κυρίως ταμπλό του Cincinnati Masters.

Ο Κοκκινάκης δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Σινσινάτι, κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ilya Ivashka με 7-5, 1-6, 7-5, σε έναν αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 11 λεπτά.

Επιπλέον, το παιχνίδι διακόπηκε πολλές φορές εξαιτίας της βροχερής μέρας στο Σινσινάτι, με τους δυο παίκτες να μένουν συνολικά στις εγκαταστάσεις για 7 περίπου ώρες!

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 14 άσους και κέρδισε τους 39 από τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ πήρε το πολύ κλειστό 1ο σετ, κάνοντας break στο 11ο game.

Ο Ivashka έκανε δυο συνεχόμενα break στο 2ο σετ για να φτάσει σ' αυτό το 6-1, αλλά ο Κοκκινάκης ξεκίνησε δυνατότερα στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Λευκορώσος, Νο.50 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Στη συνέχεια οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Κοκκινάκη να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα επειδή σέρβιρε πρώτος. Η πίεση ωστόσο που ασκούσε στην απέναντι μεριά του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί σε match point στο 12ο game, στο 5-6, 30-40, με μια ευκαιρία να στέκεται αρκετή για να τελειώσει το ματς.

Ο Κοκκινάκης θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή τώρα μπροστά του, αφού κληρώθηκε να παίξει στον 1ο γύρο με τον Jannik Sinner, Νο.10 στο ταμπλό.

Τα ξημερώματα της Τρίτης ο Ελληνοαυστραλός θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του και στο διπλό, όπου θα παίξει με τον Νικ Κύργιο. Οι πρωταθλητές του Australian Open θα αντιμετωπίσουν τους Iταλούς Simone Bolelli και Fabio Fognini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots