ATP
Nadal: "Σημαίνει πολλά που μπορώ να επιστρέψω στο Νο.1"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Jason Whitman/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 18:09

Ο Rafael Nadal εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι ξεκαθάρισε πως η πρώτη προτεραιότητα παραμένει η υγεία του.

"Σημαίνει πολλά για μένα που θα έχω αυτή την ευκαιρία (για να ανεβεί στο Νο.1). Είναι κάτι που δεν περίμενα πως θα γίνει ξανά. Το βασικό όμως είναι η υγεία μου, ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ στα τουρνουά που θέλω. Δεν θα αγωνιστώ περισσότερο απ' όσο πιστεύω πως το σώμα μου μπορεί να ανταποκριθεί", είπε ο Nadal στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Σινσινάτι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κυνηγήσει το Νο.1 περισσότερο απ' όσο θα του το επιτρέψει το υπάρχον πρόγραμμα.

"Θα τα δώσω όλα στα τουρνουά που θα παίξω, αλλά δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρω ή όχι να επιστρέψω στο Νο.1. Σίγουρα θα είμαι χαρούμενος αν καταφέρω ξανά να βρεθώ σ' αυτή τη θέση, θα είμαι πολύ χαρούμενος", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Ο Rafa θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric ή κάποιον qualifier στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι, που θα είναι και ο πρώτος του αγώνα μετά από τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς στο Wimbledon.

"Είναι γνωστό σε μια επιστροφή πως τα πράγματα δεν είναι τέλεια. Δεν μπορείς να περιμένεις να παίζεις στο καλύτερο επίπεδο από τον πρώτο αγώνα. Πρέπει να είσαι αρκετά ταπεινός για να παλέψεις με τα εργαλεία που έχεις, ώστε να καταφέρεις να κερδίσεις τον πρώτο αγώνα. Μετά αν κερδίσεις έναν αγώνα ή δυο, αρχίζεις να νιώθεις ξανά ανταγωνιστικός.

Αν παίζεις καλά και πιστεύω πως λίγο πολύ παίζω καλά, νιώθεις καλά στο γήπεδο. Οι αγώνες όμως είναι διαφορετικοί και πρέπει να αποδεχτείς καταστάσεις που θα είναι δύσκολες, ειδικά σε ένα Masters 1000 ή σε ένα Grand Slam. Όλοι οι αντίπαλοι στα Masters είναι πολύ δυνατοί από τον πρώτο αγώνα και θα πρέπει να παίξω σε υψηλό επίπεδο."

Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Rafa στο Σινσινάτι μετά από 4 χρόνια, από το 2018, όταν είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Νικ Κύργιο.

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο Σινσινάτι. Είχα μια θλάση στους κοιλιακούς, ένα επικίνδυνο σημείο, γιατί σε κάθε σερβίς θα χρειάζεται να βάζω προσπάθεια. Προσπαθώ να είμαι κάπως πιο προσεκτικός για να τα κάνω όλα σωστά. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ εδώ. Θέλω να παίξω ξανά στο tour. Κάνω καλή χρονιά και το απολαμβάνω. Θέλω να απολαύσω αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι", κατέληξε ο Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots