ATP
Κύργιος: "Πολλοί δεν καταφέρνουν αυτά που κατάφερα χωρίς προπονητή"

 
Κύργιος: "Πολλοί δεν καταφέρνουν αυτά που κατάφερα χωρίς προπονητή"
© Western & Southern Open
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 12:21

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το πως έχει καταφέρει να πετύχει σπουδαία πράγματα αυτή τη χρονιά χωρίς να έχει προπονητή στο πλευρό του,

"Νιώθω πολλή αυτοπεποίθηση στο court, χτυπάω πολύ καλά την μπάλα. Φτάνω στο τέλος της διαδρομής. Ήδη μπορώ να δω τη γραμμή του τερματισμού. Μετά το US Open θα επιστρέψω στο σπίτι και αυτό υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τα δίνω όλα σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Μου τελειώνει η ενέργεια, αλλά πρέπει να συνεχίσω. Μένουν μόνο δυο τουρνουά", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου του στο Σινσινάτι, μετά τη νίκη του επί του Alejandro Davidovich Fokina.

Ο Κύργιος κάνει μια καταπληκτική σεζόν και αυτή ήταν η 15η νίκη του στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις του. Όλα αυτά, συνεχίζοντας να ταξιδεύει στο tour χωρίς προπονητή, κάτι που όπως σημείωσε και ο ίδιος προσθέτει επιπλέον δυσκολίες.

"Μελετώ μόνος μου τους αντιπάλους μου και πιστεύω πως είμαι καλός σε αυτό. Έβλεπα πάντα τένις απ' όταν ήμουν παιδί και μπορώ να εντοπίζω τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία των άλλων παικτών. Ξέρω επίσης το δικό μου στυλ παιχνιδιού και τι λειτουργεί για μένα. Ξέρω, για παράδειγμα, πως με παίκτες όπως ο Medvedev, o Fokina ή ο De Minaur, αν μπω μέσα σε μεγάλα ράλι, δεν θα κερδίσω πολλούς πόντους. Οπότε δεν θα κερδίσω ούτε τον αγώνα. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους πρέπει να είμαι επιθετικός, να μικραίνω τους πόντους και να παίζω σερβίς-βολέ. Το να μην έχω προπονητή έχει λειτουργήσει για μένα. Πολλοί παίκτες δεν έχουν πετύχει αυτά που έχω καταφέρει χωρίς προπονητή εδώ και 6 μήνες."

Στον 2ο γύρο του Cincinnati Masters o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots