ATP
Πίσω στις επιτυχίες ο Κύργιος (vids)

 
Πίσω στις επιτυχίες ο Κύργιος (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 23:19

O Νικ Κύργιος δεν άργησε να επιστρέψει στις επιτυχίες, ξεκινώντας δυνατά την προσπάθειά του στο Σινσινάτι, με straight sets νίκη επί του Alejandro Davidovich Fokina. Αυτή ήταν η 15η νίκη στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις του 27χρονου Ελληνοαυστραλού.

Μια ακόμα καλή εμφάνιση πρόσθεσε στη φετινή του σεζόν ο Νικ Κύργιος, ο οποίος επιβλήθηκε του Alejandro Davidovich Fokina με 7-5, 6-4 σε 90 λεπτά αγώνα.

Ο Κύργιος πέτυχε 10 άσους και έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 3 από τις 4 δικές του ευκαιρίες για break. Δεν πέρασε εύκολα πάντως στο γήπεδο απέναντι στον μαχητικό Ισπανό, που έχασε ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break τόσο στο 6ο (2-3, 40-Α), όσο και στο 8ο game (3-4, 30-40).

Ο Κύργιος έσβησε και τα 2 break points και στην πρώτη δική του ευκαιρία σε όλο το ματς, έκανε το break και πέρασε μπροστά με 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 και την κατάκτηση του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ το break ήρθε νωρίτερα για τον Κύργιο, που προηγήθηκε με 2-0 και είχε μια ευκαιρία για το double break στο 3ο game. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα νεύρα και η πίεση στη μεριά του 27χρονου, αφού ο Ισπανός κατάφερε να κρατήσει αρχικά το σερβίς του για το 2-1 και στο 4ο game έκανε και το break back, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η απάντηση ήταν άμεση για τον Κύργιο, που έκανε νέο break στο αμέσως επόμενο game και πέρασε ξανά μπροστά με 3-2. Δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το σερβίς του μέχρι το τέλος ο Κύργιος, που έκλεισε το 2ο σετ στα 10 games.

Αυτή ήταν η 15η νίκη του Κύργιου στα 17 τελευταία παιχνίδια του στο tour, με τον Ελληνοαυστραλό να έχει ηττηθεί μόνο από τον Novak Djokovic στον τελικό του Wimbledon και στα προημιτελικά του Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα από τον Hubert Hurkacz, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά αυτή τη χρονιά ο Κύργιος, που θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Taylor Fritz, Νο.11 στο ταμπλό, σε ακόμα μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Fritz έκανε εκπληκτική πρεμιέρα και συνέτριψε τον Sebastian Baez με 6-1, 6-1, σε 54 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots