ATP
Νικητής στη μάχη των Βρετανών ο Norrie, επιβίωσε ο Rublev (vids)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 20:59

O Cameron Norrie επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον Andy Murray μετά από μια δύσκολη μάχη, ενώ ο Andrey Rublev έκαμψε επίσης στα τρια σετ τη σθεναρή αντίσταση του Fabio Fognini.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η αποστολή του Cameron Norrie, την έφερε όμως εις πέρας, κερδίζοντας τον κορυφαίο Βρετανό τενίστα στην ιστορία της open era, Andy Murray, με 3-6, 6-3, 6-4, σε 2 ώρες και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Ο κορυφαίος Βρετανός τενίστας των τελευταίων δυο χρόνων, έκανε break στο 1ο game της αναμέτρησης όμως στα επόμενα λεπτά υπέστη 2 break και έχασε το 1ο σετ με 3-6, μένοντας με την πλάτη στον τοίχο.

Στο 1ο game του 2ου σετ χρειάστηκε να σώσει break point για να αποφύγει τα χειρότερα ο Norrie, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε έδαφος και έβρισκε περισσότερες λύσεις στο σερβίς του Murray, που δεν ήταν και ο πιο φρέσκος παίκτης στο γήπεδο, ειδικότερα μετά και την άλλη τρίωρη μάχη που έδωσε στον 1ο γύρο με τον Stan Wawrinka.

O Norrie είχε 2 χαμένα break points στο 6ο game και τελικά έκανε το break στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-3 στο επόμενο game, αφού επέστρεψε από το 0-40.

Στο αποφασιστικό σετ ο Murray πλησίασε πρώτος στο break, έχοντας 3 ευκαιρίες για να το κάνει στο 6ο game. O Norrie έμεινε ζωντανός, ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά έκανε εκείνος το break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Κράτησε το σερβίς του από το 15-30 και έκανε το 6-4 ο 26χρονος, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη, που εξασφάλισε την παρουσία του στους "16" του Σινσινάτι.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε το Νο.5 του ταμπλό, Casper Ruud, είτε τον 19χρονο Αμερικανό Ben Shelton, που παίζει πολύ καλό τένις και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη αυτής της εβδομάδας.

Πρώτος νικητής της σημερινής ημέρας ήταν ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος χρειάστηκε μόνο 78 λεπτά για να κερδίσει τον Alex De Minaur με 6-3, 6-2, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος. Ο νεαρός Καναδός θα περιμένει τον αγώνα του Jannik Sinner με τον Miomir Kecmanovic, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου έμεινε o Andrey Rublev, που επέστρεψε από σετ πίσω, έσβησε 2 break points στο 2ο σετ και τελικά κέρδισε τον Fabio Fognini με 6-7 (7), 7-6 (3), 6-2 μετά από 2,5 ώρες αγώνα, για να μπει και αυτός στους "16", όπου θα παίξει με έναν εκ των Νικ Κύργιου και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots