ATP
Κοίταξε στα μάτια τον Griekspoor o Περβολαράκης

 
Κοίταξε στα μάτια τον Griekspoor o Περβολαράκης
tn team Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 - 21:13

Μια πολύ καλή προσπάθεια έκανε ο Μιχάλης Περβολαράκης, που έπαιξε στα προκριματικά του Winston-Salem Open και κοίταξε στα μάτια τον Tallon Griekspoor, Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στα τρια σετ.

Ο Περβολαράκης κέρδισε το 1ο σετ και γενικά έκανε έναν πολύ καλό αγώνα απέναντι στον Ολλανδό Top 50 τενίστα, που κατάφερε ωστόσο στο τέλος να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 3-6, 6-4, 6-3.

Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.378 στην παγκόσμια κατάταξη, άνοιξε με break την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0. Ο Griekspoor μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά ο Περβολαράκης έκανε νέο break για το 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του στο 1ο σετ, κερδίζοντάς το με 6-3.

Ο Griekspoor ανταποκρίθηκε με ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0. Ο Περβολαράκης παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στο σετ, κέρδισε 4 συνεχόμενα games και είχε τη μεγάλη του ευκαιρία να πάρει και ένα ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, φτάνοντας σε break point στο 4-4, 30-40.

Ο Griekspoor κατάφερε να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4, για να κάνει το break στο επόμενο game μετά από 4 ισοπαλίες και να πάρει το πολύ κλειστό 2ο σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Ολλανδός έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με 4-1. Ο Περβολαράκης είχε ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά έχασε το break point στο 7ο game, όταν το σκορ ήταν 4-2, με τον Griekspoor να κρατάει το σερβίς του για το 5-2. Στο 9ο game o Ολλανδός σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σε 2 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού.

O Griekspoor, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη, θα παίξει στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών στο 250άρι του Winston-Salem με τον Christopher O'Connell από την Αυστραλία, που κέρδισε τον Eduardo Nava με 6-2, 6-4.

Στα προκριματικά του Winston-Salem αγωνίστηκε και ο Κύπριος Μέλιος Ευσταθίου, που επίσης έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στον Ιάπωνα Shintaro Mochizuki, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.367 στην παγκόσμια κατάταξη, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots