ATP
Coric: "Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, αλλά δεν περίμενα να φτάσω στον τίτλο"

 
Borna Coric
Borna Coric © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 - 10:29

Ο Borna Coric εξήγησε στη συνέντευξη που έδωσε μετά από την κατάκτηση του 1ου Masters τίτλου του πως δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο να πιστεύει στις δυνατότητές του, ωστόσο ούτε περίμενε να φτάσει να παίξει αυτό το τένις και να σηκώσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, μετά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία 2 χρόνια.

"Όταν ήμουν πίσω με 1-4, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να παίξω πολύ πιο επιθετικά και πως δεν είχα τίποτα να χάσω. Βγήκα στο γήπεδο με πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά έπαιζε πολύ καλά, μου έβαζε πολλή πίεση και γνώριζα πως έπρεπε να αλλάξω το πλάνο του παιχνιδιού μου, γιατί αν συνέχιζα έτσι θα έχανα. Γνώριζα ότι έπρεπε να ρισκάρω, να χτυπάω την μπάλα δυνατότερα και βαθύτερα. Αυτό έκανα και, ευτυχώς για μένα, έφερε αποτέλεσμα", είπε ο Coric στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Σινσινάτι. Θυμίζουμε πως ο 25χρονος Κροάτης ήταν πίσω με 1-4 στο 1ο σετ, αλλά κατάφερε να το γυρίσει και να το κερδίσει στο tie-break, για να επικρατήσει τελικά του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6 (0), 6-2.

Ο Coric πέρασε δυο δύσκολες σεζόν. Το 2021 τραυματίστηκε και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον ώμο, ενώ φέτος έχοντας πέσει πολύ στην κατάταξη, παρότι κατάφερε να παίξει καλό τένις σε κάποιους από τους αγώνες του, σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να φτάσει μακριά σε κάποιο μεγάλο τουρνουά, παραμόνο σε ένα Challenger στην Πάρμα, το οποίο και κέρδισε τον περασμένο Ιούνιο.

"Δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που νιώθω. Ήρθα εδώ με αυτοποποίθηση, ένιωσα πως βρισκόμουν σε καλό επίπεδο, αλλά δεν υποψιαζόμουν καν ότι θα βρεθώ σε θέση να βγάλω αυτό το τένις. Τώρα θα το γιορτάσω αλλά με κάτι απλό, γιατί το US Open είναι μόνο σε μια εβδομάδα. Πρέπει να αναρρώσω και να ξεκουραστώ καλά, δεν περίμενα πως θα έδινα τόσα παιχνίδια τέτοιας έντασης εδώ, ήδη έφτασα λίγο κουρασμένος και τώρα το σώμα μου νιώθει εξαντλημένο. Θα πάρω ρεπό τις δυο επόμενες μέρες και το μόνο που θα σκεφτώ μετά απ' αυτό θα είναι η Νέα Υόρκη."

Στο Σινσινάτι ο Κροάτης πήγε ως το Νο.152 του κόσμου και με 4 μόλις tour-level νίκες στους 6 τελευταίους μήνες που επέστρεψε στη δράση. Μέσα σε μια εβδομάδα πέτυχε 6 νίκες απέναντι σε 6 πολύ δύσκολους αντιπάλους: τον Lorenzo Musetti, τον Rafael Nadal, τον Roberto Bautista Agut, τον Felix Auger-Aliassime, τον Cameron Norrie και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, αλλά είναι δύσκολο να σκέφτεσαι κι ότι θα έρθουν επιτυχίες σαν κι αυτή, γιατί δεν ήμουν σε θέση να βγάλω το τένις που έβγαζα στην προπόνηση. Όταν κέρδισα τον Musetti στον 1ο γύρο, δεν είχα ιδέα ποιος θα ήταν ο επόμενος αντίπαλός μου. Μετά κέρδισα τον Rafa αι συνειδητοποίησα πως ήρθε ο καιρός να δείξω τι έμαθα από τα προηγούμενα χρόνια. Το να κερδίσεις έναν παίκτη σαν τον Rafa σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Τα λάθη που έκανα τα προηγούμενα χρόνια, με βοήθησαν να φτάσω σ' αυτή την επιτυχία σήμερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots