ATP
Εγκατέλειψε μετά από bagel o Dimitrov, στους "16" ο Thiem (vid)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov
tn team Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 - 8:28

O Grigor Dimitrov ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε το 1ο σετ από τον Dominic Thiem με 6-0 (!), στάθηκε όμως άτυχος και εγκατέλειψε με τραυματισμό στο 2ο, με τον Αυστριακό να παίρνει την πρόκριση για τους "16" του Winston-Salem.

Παρά το τρομερό του ξεκίνημα και την επίδειξη δύναμης που έκανε στο 1ο σετ, κερδίζοντας τον Thiem με 6-0, τα πράγματα άλλαξαν ακαριαία στο 2ο σετ, με τον Αυστριακό να ανεβάζει το επίπεδό του, να παίρνει το break από νωρίς και τον Dimitrov στην αντίπερα όχθη να δείχνει κάποιο πρόβλημα στην κίνησή του.

Τελικά, στο 6-0, 2-4, ο Βούλγαρος σήκωσε λευκή πετσέτα και εγκατέλειψε τον αγώνα, θέλοντας να προστατεύσει το σώμα του και ενόψει του US Open που αρχίζει σε 5 μόλις μέρες.

"Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γίνει σύντομα καλά ο Grigor. Ο αγώνας δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Δεν ήθελα να κερδίσω μ' αυτόν τον τρόπο, ειδικά απέναντι στον Grigor", είπε ο Thiem μετά την αναμέτρηση.

Ο Αυστριακός, που έδωσε τον πρώτο του αγώνα μετά από 18 μήνες σε σκληρή επιφάνεια την προηγούμενη μέρα και έσβησε 2 match points απέναντι στον J.J. Wolf για να φτάσει έως τη νίκη, στοχεύει να βρει και πάλι το καλύτερό του τένις στο US Open, εκεί όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2020, πριν οι ατυχίες του χτυπήσουν την πόρτα και η καριέρα του πάρει την κάτω βόλτα.

Στον 3ο γύρο θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι στον 20χρονο Jack Draper, που παίζει εκπληκτικό τένις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος είχε κερδίσει και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μόντρεαλ, επικράτησε του Fabio Fognini με 6-2, 4-6, 6-1, για να πάρει το δικό του εισιτήριο για τους "16" του Winston-Salem.

Εκτός από τον Dimitrov, που ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε και ο Lorenzo Musetti, Νο.5 στο ταμπλό, ο οποίος ηττήθηκε από τον Richard Gasquet με 7-6 (5), 4-6, 6-1. Ο 36χρονος Γάλλος θα παίξει με τον Steve Johnson για μια θέση στα προημιτελικά.

Τα υπόλοιπα μεγάλα φαβορί θα συνεχίσουν στους "16". Ο Botic Van De Zandschulp, No.2 στο ταμπλό, επικράτησε του Tallon Griekspoor με 7-6 (5), 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Jaume Munar, που νίκησε τον Chun-hsin Tseng με 6-3, 6-4.

Ο Maxime Cressy, Νο.4 στο ταμπλό, κέρδισε με τη σειρά του τον James Duckworth με 6-3, 6-3 και θα αντιμετωπίσει στους "16" τον Lorenzo Sonego, που απέκλεισε τον Alejandro Tabilo με 7-5, 6-1.

Τέλος, ο Albert Ramos-Vinolas πήρε τη νίκη επί του John Millman με 6-4, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Adrian Mannarino, που απέκλεισε μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι τον Emil Ruusuvuori, με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots