Musetti: "Έχω πιθανότητες με τον Djokovic"

 
Musetti: "Έχω πιθανότητες με τον Djokovic"
© AELTC/Chloe Knott
tn team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 10:52

O Lorenzo Musetti παίζει το καλύτερό του τένις στο Wimbledon αυτές τις εβδομάδες και παρότι θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή στα ημιτελικά κόντρα στον Novak Djokovic, θεωρεί πως έχει δυνατότητες να κάνει την υπέρβαση.

"Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έγινε, έχω πολλά συναισθήματα, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που πέτυχα σήμερα και με τον τρόπο που πάλεψα στο τέλος", είπε ο Musetti στη συνέντευξη Τύπου του, μετά τη νίκη του στα 5 σετ επί του Taylor Fritz.

"Πιθανότατα αυτή την εβδομάδα έχω παίξει το καλύτερό μου τένις. Είχα πολλές δύσκολες ήττες, τα καλύτερα αποτελέσματά μου, ειδικά κόντρα στον Novak, ήταν στο Roland Garros, πήγαμε 2 φορές στα 5 σετ. Επίσης είχα μια δύσκολη ήττα κόντρα στον Τσιτσιπά και μια με τον Carlos (Alcaraz). Έχω κάνει ένα βήμα μπροστά, όσον αφορά την ωριμότητα και την εμπειρία. Αυτές οι ήττες με έκαναν να δουλέψω σκληρά. Η σημερινή νίκη ήταν το αποτέλεσμα αυτού. Πιστεύω πως έχω πιθανότητες απέναντι στον Nole", πρόσθεσε ο 22χρονος Ιταλός, ο οποίος έχει κερδίσει μια φορά τον Djokovic (1-5), στο Monte Carlo πέρσι.

Σε Grand Slam δεν τον έχει κερδίσει, παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ στο Roland Garros το 2021, ενώ και φέτος είχαν μια σπουδαία μάχη, με τον Musetti να προηγείται με 2-1 σετ αυτή τη φορά, αλλά να δείχνει πολύ πιο απειλητικός από την περσινή τους μάχη, στην οποία είχε πάρει μόνο ένα game στα 3 τελευταία σετ.

"Ήταν ένα μεγάλο ματς, είχα τις ευκαιρίες μου. Δεν τις εκμεταλλεύτηκα, ειδικά στο 4ο σετ. Έχω αναλύσει πολύ εκείνο το ματς, τις κρίσιμες στιγμές και το τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισα να νιώθω πιο συνεπής, να αλλάζω τη συμπεριφορά μου.

Έχω παίξει σε διαφορετικά σενάρια πολλές φορές, τον είχα κερδίσει στο Monte-Carlo, αλλά έχασα όλες τις υπόλοιπες. Πάντα είναι ένα μάθημα να παίζεις με τον Nole. Το στρες είναι περισσότερο όταν τον αντιμετωπίζεις, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία. Έχεις διαφορετική ψυχολογία όταν βγαίνεις στο court. Αν παίξω όμως με έναν συγκεκριμένο τρόπο θα έχω πιθανότητες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots