Κλείνει το μάτι στο 25ο ο Nole! (vids)

 
Κλείνει το μάτι στο 25ο ο Nole! (vids)
© AELTC/Simon Bruty
tennisnews team Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 - 21:53

O Novak Djokovic "σκόρπισε" με 3-0 σετ τον Lorenzo Musetti και έκλεισε τον μεγάλο τελικό με τον Carlos Alcaraz, σε έναν επαναληπτικό του περσινού τελικού του Wimbledon!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, Djokovic και Alcaraz θα παίξουν για τον τίτλο στον τελικό του Wimbledon, με τον Σέρβο να δίνει την ευκαιρία στον εαυτό του για ρεβάνς μετά την περσινή ήττα.

Ο 37χρονος Nole, 7 φορές πρωταθλητής στο Wimbledon, έδωσε ένα γερό μάθημα στον Musetti στον δεύτερο ημιτελικό, καθώς τον κέρδισε με το εμφατικό 6-4, 7-6 (2), 6-4, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα στο Centre Court.

Ο Djokovic πρόσθεσε ακόμα έναν τελικό στην συγκλονιστική καριέρα του, τον 37ο σε Grand Slam διοργάνωση. Έχει ήδη 6 περισσότερους από τον Roger Federer (31), που μέχρι να τον ξεπεράσει ο Nole είχε το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Στο Wimbledon θα είναι ο 10ος τελικός για τον Novak, που θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του στο All England Club, για την ισοφάριση του ρεκόρ του πολυνίκη του θεσμού, Federer. Επιπλέον θα διεκδικήσει τον 25ο Grand Slam τίτλο του, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς και καμιά στη συνολική ιστορία του αθλήματος!

Ο Djokovic είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έκανε το πρώτο break του ματς και το μοναδικό του 1ου σετ στο 6o game, για να προηγηθεί με 4-2. Στο 10ο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40, αλλά υπερασπίστηκε το σερβίς του και έκλεισε το σετ για το 6-4.

Το 2ο σετ ήταν το καλύτερο του Musetti, που απώλεσε όμως προβάδισμα με 3-1. Ο Djokovic ισοφάρισε σε 3-3 και είχε ένα set point για το 7-5, κλείνοντας τελικά το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε εύκολα με 7-2.

Ακολούθησε ένα ακόμα break από τον Σέρβο, που προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ και φρόντισε να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος. Ο Musetti κατάφερε να επιστρέψει από το 3-5, 0-40 και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-5, όμως στο επόμενο game έχασε το break point που θα τον κρατούσε στο ματς και ο Djokovic στο πρώτο match point στο δικό του σερβίς και 4ο συνολικά "σφράγισε" τη νίκη του, σε 2 ώρες και 48 λεπτά.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Djokovic σε 7 συναντήσεις με τον Musetti.

Ο 37χρονος Σέρβος προκρίθηκε στον 139ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει την Κυριακή (16:00GR, Novasports Prime) τον 99ο τίτλο του (98-40).

Αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι ο 1ος τελικός του στη σεζόν, κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, να μην έχει παίξει τελικό έως το Wimbledon.

Με τον Alcaraz o Djokovic θα αναμετρηθεί για 6η φορά. Προηγείται με 3-2 στις νίκες. Σε Grand Slam θα παίξουν για 3η φορά, μετά τα ημιτελικά του Roland Garros πέρσι, όπου είχε κερδίσει ο Σέρβος, αλλά και τον τελικό του Wimbledon την ίδια χρονιά, όπου είχε κερδίσει ο Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots