ATP
Άσχημα τα νέα για Federer: Νέο πισωγύρισμα και αμφίβολος στο Laver Cup

 
Roger Federer
Roger Federer © AELTC / Florian Eisele
tn team Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:41

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έρχεται από την Ελβετία, ο Roger Federer αντιμετωπίζει ένα νέο πισωγύρισμα με την προετοιμασία του και είναι αμφίβολος για το Laver Cup, όπου είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Μόλις δυο εβδομάδες έμειναν για το Laver Cup του Λονδίνου (23-25 Σεπτεμβρίου), όπου αναμένεται να συμμετέχει και ο Roger Federer, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από το Wimbledon του 2021.

Ο 41χρονος Ελβετός προετοιμαζόταν όλο το καλοκαίρι στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Ελβετό δημοσιογράφο Simon Graf έκανε προπονήσεις με τον πρώην επαγγελματία τενίστα, Ivo Heuberger, με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις, όμως ένα νέο ρεπορτάζ έρχεται για να ταράξει τα νερά και να θέσει έντονες αμφιβολίες για την επιστροφή του στα γήπεδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Tages Anzeiger, ο Federer έχει υγρό στο δεξί του γόνατο ξανά, δημιουργώντας νέα φλεγμονή. Όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τον Federer να αγωνίζεται στα μονά κατά τη διάρκεια του Laver Cup. Τα διπλά ίσως είναι ακόμα στο τραπέζι, αλλά και για εκεί θα είναι αμφίβολος ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας.

Ο Federer έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το γόνατό του τα τελευταία χρόνια και έχει περάσει από τρία χειρουργεία, δυο στο πρώτο μισό του 2020 και ένα τρίτο μετά το Wimbledon του 2021, όπου είχε παίξει και τους τελευταίους αγώνες του, πριν από 14 μήνες.

Μετά το Laver Cup, o Federer σκοπεύει να πραγματοποιήσει και την επιστροφή του στο tour, παίζοντας στο 500άρι της πατρίδας του στη Βασιλεία. Έχει προγραμματιστεί ήδη μάλιστα ο πρώτος του αγώνας στο τουρνουά, που θα είναι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, για ευνόητους λόγους, μιας και το sold out έγινε την ίδια μέρα που άνοιξε η προπώληση των εισιτηρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots