ATP
"O Djokovic θα παίζει για 5-6 χρόνια ακόμα"

 
"O Djokovic θα παίζει για 5-6 χρόνια ακόμα"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:31

Σε μια συνέντευξη που κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο, o θείος του Novak Djokovic, Goran, είπε πως όλα όσα συνέβησαν φέτος στον Novak και τον άφησαν εκτός από κάποια μεγάλα τουρνουά, τον βοήθησαν να ξεκουράσει το σώμα του και θα του επιτρέψουν να είναι στο tour για τα επόμενα 5, ίσως και 6 χρόνια!

Αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμα μια χρονιά κυριαρχίας για τον Novak Djokovic, που όμως έχασε πολλά μεγάλα τουρνουά εξαιτίας της επιλογής του να μην εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, ο Nole δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο πρώτο και στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ, καθώς και στα 4 Masters 1000 τουρνουά που έγιναν στην Αμερική.

Εκ πρώτης όψεως, δείχνει μια χαμένη ευκαιρία για τον Djokovic, που στο τέλος του 2021 κατάφερε να ισοφαρίσει τους μεγάλους του αντιπάλους, Roger Federer και Rafael Nadal, στους 20 Grand Slams τίτλους. Παρότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να περάσει πρώτος σ' αυτή την κούρσα φέτος, το 2022 τον βρίσκει ένα Slam πίσω από τον Nadal (22-21), με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για όλους.

Ο θείος του Novak, Goran Djokovic, πιστεύει πως οι φετινές απουσίες του Σέρβου όχι απλά δε θα του στοιχίσουν, αλλά θα τον βοηθήσουν να επεκτείνει την καριέρα του για 1-2 χρόνια. Με τον ανιψιό του να βρίσκεται ήδη στα 35, ο Goran Djokovic πιστεύει πως θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς στο κορυφαίο επίπεδο για 3-4 χρόνια, αλλά με το διάλειμμα που έκανε φέτος θεωρεί ότι μπορει να επεκταθούν σε 5 ή και 6 χρόνια.

"H δοκιμασία που πέρασε φέτος στην Αυστραλία, το μόνο που θα κάνει είναι να επεκτείνει την καριέρα του. Αντί να αποσυρθεί σε 3 ή ίσως 4 χρόνια, η καριέρα του θα παραταθεί στα 5 ή και 6 χρόνια ακόμα. Το σώμα του ξεκουράζεται", είπε χαρακτηριστικά ο Goran Djokovic, στην Pavlovic Today.

Πάντως δεδομένου του ότι ο Federer είναι ήδη στα 41 του χρόνια, με έναν τελικό Grand Slam στα 38 του, αλλά και το ότι ο Nadal στα 36 του κατέκτησε 2 Slams, τίποτα δεν μοιάζει πλέον απίθανο γι' αυτούς τους 3 υπεραθλητές, με τον Djokovic να διατηρεί χωρίς προβλήματα προς το παρόν μια τρομερή σωματική κατάσταση, αξιοζήλευτη για πολλούς νεότερους πρωταθλητές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots