ATP
Τσιτσιπάς: "Ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις"

 
Τσιτσιπάς: "Ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις"
© tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:21

Η συγκινητική δημοσίευση για το τέλος της καριέρας του Roger Federer από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Με μια συγκινητική δημοσίευση αποχαιρέτησε τον Roger Federer ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη ανακοίνωση του Ελβετού, πως σταματάει το επαγγελματικό τένις.

Ο Στέφανος ανέφερε πως εκείνος είναι ο λόγος που ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις, ενώ τον ευχαρίστησε για όλα όσα προσέφερε στο άθλημα, με τα πιο όμορφα λόγια.  

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε ο Τσιτσιπάς στη δημοσίευσή του:

"Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε.

Σε ευχαριστούμε Roger Federer που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμε με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να 'φεντεροποιήσεις' πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να κυριαρχείς έναντι των άλλων παικτών, αλλά πρέπει να το κάνεις με στυλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό του δρόμου, χάρη σε εσένα.

Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του "τελευταίου χορού" σου."

Ο Τσιτσιπάς έγραψε και ένα σύντομο σχόλιο στο Twitter, στο οποίο αρκέστηκε να γράψει: "αγαπάμε τον Roger!"

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, έχει προπονηθεί αρκετές φορές με τον Federer στο παρελθόν, ενώ τον έχει αντιμετωπίσει και 4 φορές στο tour, κερδίζοντας τις 2 από αυτές - και την τελευταία, στο ATP Finals του 2019 στο Λονδίνο.

Ο Federer ανακοίνωσε πως το τελευταίο τουρνουά θα είναι το Laver Cup την επόμενη εβδομάδα (23-25 Σεπτεμβρίου), όπου ένας από τους παίκτες που θα είναι κοντά του και στην ίδια ομάδα με εκείνον, θα είναι ο Τσιτσιπάς, με τον οποίο είχαν παίξει και διπλά στο Laver Cup της Γενεύης το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots