ATP
Davis Cup: Τα ζευγάρια των προημιτελικών

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Kosmos Tennis
tn team Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:53

Με τον Carlos Alcaraz να αγωνίζεται ξανά και να πετυχαίνει την καθοριστική νίκη, η Ισπανία εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Davis Cup, που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο στη Μάλαγα. Δείτε πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Η Ισπανία κέρδισε την Κορέα με 3-0 και πήρε την 1η θέση στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στη Βαλένθια. Στο αποτέλεσμα συνεισέφερε και το Νο.1 του κόσμου, Carlos Alcaraz, που έπαιξε 2 αγώνες στη Βαλένθια, παρά το γεγονός πως προερχόταν από μια εξαντλητική σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα πριν, με την κατάκτηση του US Open.

Ο 19χρονος είχε χάσει από τον Auger-Aliassime την Παρασκευή, την Κυριακή όμως επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Soon-woo Kwon με 6-4, 7-6 (1). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σερβία κέρδισε τον Καναδά με 2-1 αλλά τελικά έμεινε εκτός τελικής φάσης. Οι Σέρβοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Novak Djokovic αυτή την εβδομάδα, με τον Nole να χάνει τη δυνατότητα να παίξει στη Μάλαγα, αφού η Ισπανία βγήκε 1η και ο Καναδάς 2ος, μετά από τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο.

Η Ιταλία του Matteo Berrettini και του Jannik Sinner πήρε την 1η θέση στον όμιλο της Μπολόνια, κάνοντας το 3 στα 3 την Κυριακή, ενάντια στη Σουηδία. Η Κροατία, που είχε τον Borna Coric στη διάθεσή της, πήρε τη 2η θέση και προκρίθηκε επίσης στα προημιτελικά, ενώ εκτός έμειναν Σουηδία και Αργεντινή.

Στον όμιλο του Αμβούργου, η Γερμανία παρότι δεν είχε τον Alexander Zverev, που αναμένεται να χάσει όλη τη χρονιά, κατάφερε να πάρει την 1η θέση χωρίς να κάνει ούτε ήττα. Η Αυστραλία του Θανάση Κοκκινάκη βγήκε 2η, χάνοντας την Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής με τους Γερμανούς, παρότι ο Κοκκινάκης πήρε τη νίκη εις βάρος του Oscar Otte με 7-6 (6), 6-1. Εκτός τελικής φάσης έμειναν Γαλλία και Βέλγιο.

Τέλος, στον όμιλο της Γλασκώβης την 1η θέση πήρε η Ολλανδία με 3-0 νίκες, ενώ τη 2η οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός έμειναν Μεγάλη Βρετανία και Καζακστάν.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

1) ΙΤΑΛΙΑ - ΗΠΑ
2) ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ
3) ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
4) ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ

*Οι ημιτελικοί θα είναι μεταξύ των νικητών των ζευγαριών 1-2 και 3-4.

Η τελική φάση του Davis Cup θα πραγματοποιηθεί στο Martin Carpena της Μάλαγα, από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots