ATP
Τραυματίστηκε ο Sinner, στον τελικό ο Rune (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Sofia Open / LAP.bg
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 21:40

O Holger Rune "εκθρόνισε" τον Jannik Sinner από το Sofia Open, καθώς ο Ιταλός εγκατέλειψε ενώ ήταν πίσω με 2-5 στην αναμέτρησή τους, εξαιτίας τραυματισμού. Ήττα και για τον Lorenzo Musetti, σε μια μέρα εκπλήξεων στη Σόφια.

Αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα στον αστράγαλό του μετά από μια άσχημη πτώση στο τελευταίο σετ, ο Sinner αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον δεύτερο ημιτελικό του Sofia Open, την ώρα που ήταν πίσω από τον Rune με 7-5, 4-6, 2-5.

Το άδοξο τέλος του πρωταθλητή στη Σόφια το 2020 και το 2021 και αήττητου μέχρι πρότινος Ιταλού στο τουρνουά (11-0), δεν αναιρεί φυσικά την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Rune, ο οποίος μετά την απώλεια του 1ου σετ επέστρεψε δριμύτερος στο τερέν, δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του σε 2ο και 3ο σετ και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του κορυφαίου παίκτη του ταμπλό.

Για 2η φορά θα παίξει σε έναν τελικό ΑΤΡ ο 19χρονος Rune, λίγους μήνες μετά την επιτυχία του στο 250άρι του Μονάχου στη Γερμανία, όπου κατέκτησε και τον τίτλο.

Και στον τελικό της Σόφιας ο ταλαντούχος Δανός τενίστας θα έχει τον πρώτο λόγο, καθώς θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας, τον Ελβετό Marc-Andrea Huesler, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισε έναν άλλον νεαρό Ιταλό τενίστα, τον Lorenzo Musetti, με 7-6 (5), 7-5.

Ο 26χρονος Huesler ανέτρεψε το 1-5 στο tie-break του 1ου σετ, για να κερδίσει 6 πόντους στη σειρά και να το κάνει δικό του. Στο 2ο σετ έσβησε ένα break point στο 4-4, κράτησε το σερβίς του για το 5-4 και λίγο αργότερα έκανε το μοναδικό break ολόκληρου του παιχνιδιού, για να κάνει το 7-5.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό ATP διοργάνωσης ο Ελβετός, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, κερδίζοντας τουλάχιστον 21 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.74 του κόσμου. Αν κερδίσει τον τίτλο θα βρεθεί ακόμα ψηλότερα, στο Νο.64.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots