ATP
Νίκες για Rublev και Hurkacz, εκτός ο Felix (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Astana Open
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 21:36

O Andrey Rublev και ο Hubert Hurkacz ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο 500άρι της Αστάνας, σε αντίθεση με τον Felix Auger-Aliassime, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Roberto Bautista Agut.

Ο Rublev έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην Αστάνα και κέρδισε τον Laslo Djere με 6-4, 6-3 σε 70 μόλις λεπτά, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Astana Open.

Ο Rublev ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break points στο 7ο game, όταν βρέθηκε πίσω με 3-3, 0-40. Κατάφερε να κερδίσει τους 5 επόμενους πόντους ο Ρώσους και να περάσει μπροστά με 4-3. Αργότερα, αξιοποίησε τη μοναδική δική του ευκαιρία και έκανε το break στο 10ο game, για αν πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break o Rublev, που προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και απέκτησε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό και δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς ο 24χρονος Ρώσος, που ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 9ο game για το 6-3.

Στον 2ο γύρο του 500αριού της Αστάνα, ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Zhizhen Zhang, που απέκλεισε τον Aslan Karatsev με 4-6, 6-4, 6-1.

Σε τροχιά ATP Finals συνεχίζει να κινείται και ο Hubert Hurkacz, ο οποίος επικράτησε του Francisco Cerundolo με 6-2, 7-6 (2) και μπήκε επίσης στη φάση των "16". Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tallon Griekspoor και Alexander Bublik.

Πρόωρα αποχαιρέτησε την Αστάνα ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος ηττήθηκε από τον Roberto Bautista Agut στον 1ο γύρο με 6-4, 7-6 (6). Θυμίζουμε πως ο Felix βρισκόταν στη διαδρομή του Daniil Medvedev, που πλέον μπορεί να μπει στα ημιτελικά χωρίς να αντιμετωπίσει seeded παίκτη. Ο Bautista Agut θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο έναν εκ των Alejandro Davidovich Fokina και Pavel Kotov.

Ο Botic Van De Zandschulp κέρδισε τον Beibit Zhukayev με 6-1, 6-1 και έχει πιθανό αντίπαλο τον Novak Djokovic στον 2ο γύρο, αν φυσικά ο Σέρβος επιβεβαιώσει τα προγνωστικά κόντρα στον Cristian Garin.

Τέλος, ο Adrian Mannarino απέκλεισε τον Stan Wawrinka με 1-6, 6-2, 6-3 και θα περιμένει το Νο.1 του κόσμου, Carlos Alcaraz, που θα παίξει αύριο με τον David Goffin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots