ATP
2 στα 2 και 8άδα ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Astana Open
tennisnews team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 18:15

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον ταλαντούχο 19χρονο Luca Nardi με 2-0 σετ και έκανε το 2 στα 2 στην Αστάνα, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Astana Open.

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, απέναντι σε έναν ταλαντούχο και ενθουσιώδη αντίπαλο που βεβαίως δεν είχε τίποτα να χάσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του στις πιο κρίσιμες στιγμές και επικράτησε του Luca Nardi με 7-6 (2), 7-6 (3), για να προκριθεί στα προημιτελικά του Astana Open.

Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έκρυβε παγίδες, κάτι που γνώριζε καλά ο Στέφανος, ο οποίος δεν υποτίμησε τον αντίπαλό του. Αυτό βεβαίως δεν σήμαινε και πως θα είχε ένα εύκολο και ελεγχόμενο απόγευμα, με τον Nardi να έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά και να κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά στην Αστάνα, πετυχαίνοντας χθες και την πρώτη tour-level νίκη της καριέρας του. Απέδειξε και σήμερα πως πρόκειται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι, ο Στέφανος δεν μπόρεσε να βρει κάποιο break point, με τον Nardi να προστατεύει πολύ καλά και αποτελεσματικά το σερβίς του. Όταν η μπάλα όμως "έκαιγε", ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα, αφού κυριάρχησε κατά κράτος τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο tie-break, τα οποία κέρδισε με 7-2 και 7-3 αντίστοιχα, για να "σφραγίσει" τη νίκη αυτή σε 1 ώρα και 45 λεπτά. 

Αξιοσημείωτο ήταν πως ο Nardi πίεσε αρκετά τον Στέφανο στο 2ο σετ, καταφέρνοντας να δημιουργήσει 2 break points - τα μόνα που είδαμε από οποιονδήποτε παίκτη στο ματς. Και σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποσόβησε τις ευκαιρίες του Ιταλού.

Αυτή ήταν η 51η νίκη του Στέφανου στη φετινή σεζόν και η 3η διαδοχική χρονιά (με εξαίρεση το 2020 που η μισή σεζόν ακυρώθηκε λόγω του Covid-19), που ξεπερνάει τις 50 νίκες. Ο μόνος που έχει περισσότερες νίκες φέτος από τον Έλληνα παίκτη είναι ο Carlos Alcaraz, που θα μείνει στις 52 νίκες αυτή την εβδομάδα, αφού αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Astana Open.

Ο Στεφ θα έχει τη δυνατότητα να τον ξεπεράσει στην Αστάνα, αλλά προς το παρόν συγκεντρώνεται στα προημιτελικά, όπου θα παίξει την Παρασκευή, με αντίπαλο έναν εκ των Hubert Hurkacz και Alexander Bublik.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots