ATP
Τσιτσιπάς: "Πολύ σημαντικό το tie-break" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πολύ σημαντικό το tie-break" (vid)
tn team Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 - 13:25

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα για να πάρει τη straight-sets νίκη επί του Hubert Hurkacz, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει διαφορετικά, αν δεν έσωζε εκείνα τα 5 set points στο tie-break του 1ου σετ.

Όπως είπε και στις δηλώσεις του από το court αμέσως μετά το ματς, το tie-break του 1ου σετ ήταν βασικός παράγοντας για να τον οδηγήσει στη νίκη αυτή.

"Στις περισσότερες απ' αυτές τις καταστάσεις δεν ήμουν εκείνος που είχε την τύχη να σερβίρει, αλλά κατάφερα να παλέψω και να επιστρέψω. Ήταν πολύ σημαντικό ψυχολογικά που κατάφερα να κερδίσω αυτό το tie-break, άφησα το σώμα μου στο γήπεδο και έδειξα μαχητικό πνεύμα. Η κατάκτηση του 1ου σετ μου άνοιξε πολλές ευκαιρίες στο 2ο σετ, πήρα αυτό το break που έψαχνα και αυτό μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση."

Ο Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε στον Hurkacz να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ο ίδιος είχε 8 χαμένα break points στο 1ο σετ, στο οποίο όμως δεν μπόρεσε να κάνει break με αποτέλεσμα να απειληθεί με 5 set points - 3 στο σερβίς του Πολωνού. Βγήκε "ζωντανός" απ' αυτή τη μεγάλη μάχη του tie-break και στο 2ο σετ ήταν και πάλι ο μοναδικός παίκτης που έφτασε σε break point, αξιοποιώντας αυτή τη φορά την πρώτη του ευκαιρία, για να κάνει το break στο 8ο game και να περάσει μπροστά με 5-3.

Αύριο, στις 13:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, για 10η φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας παίκτης προηγείται με 5-4 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

"Σίγουρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου. Χτυπάει την μπάλα πολύ δυνατά. Θα συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου, θα προετοιμαστώ καλά γιατί έχω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots