ATP
Τσιτσιπάς: "Ονειρεύομαι να κερδίζω τον τίτλο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ονειρεύομαι να κερδίζω τον τίτλο" (vid)
tn team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 - 15:51

Αν και δυο φορές πρωταθλητής σε Masters, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει τίτλο σε 500άρι και αύριο θα έχει μια νέα ευκαιρία για να το κάνει. Όπως είπε θέλει πολύ αυτόν τον τίτλο, τόσο που το... ονειρεύεται!

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-1 σετ τον Andrey Rublev και προκρίθηκε στον τελικό του Astana Open. Θα είναι ο 9ος τελικός του σε ATP 500 τουρνουά, όπου δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει τίτλο ο Στέφανος, έχοντας ισάριθμες ήττες.

Ερωτηθείς για το πόσο θέλει αυτόν τον τίτλο, ο Στεφ απάντησε: "Το θέλω πολύ, το ονειρεύομαι."   

Για το σημερινό παιχνίδι, ο Στέφανος είπε: "Δοκίμασα τα πάντα σήμερα και κράτησα τον έλεγχο. Στο τέλος τα πράγματα πήγαν με το μέρος μου. Έμεινα στο παιχνίδι μου και προσπάθησα να βγάλω αυτά τα χτυπήματα με πάθος και αποφασιστικότητα.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το να βρίσκομαι πίσω με σετ απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο. Ήταν μια τεράστια σωματική αλλά και πνευματική μάχη. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά σε κάθε πόντο και δίνω τα εύσημα στον εαυτό μου που μπόρεσα να είμαι τόσο αποφασιστικός ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις."

Για την ομάδα του που τον εμψύχωνε συνεχώς από τις κερκίδες φωνάζοντάς του "Be the boss", ο Στέφανος είπε: "Με βοηθάει να έχω εκεί την ομάδα μου να μου θυμίζει τι πρέπει να κάνω. Προσπάθησα να είμαι το αφεντικό στο γήπεδο, δεν ξέρω αν δούλεψε ή όχι, αλλά η νοοτροπία μου έχει αλλάξει. Παίζω πιο επιθετικά και δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη. Όλα έγιναν σκόπιμα, πήρα συνειδητά κάθε απόφαση στο γήπεδο και την εκτέλεσα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots