ATP
Μπήκε ημιτελικά ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © GIAMPIERO SPOSITO
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 0:04

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε στα δυο σετ τον Brandon Nakashima και έκανε δικό του το τελευταίο εισιτήριο της ημιτελικής φάσης του Firenze Open στη Φλωρεντία. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο και αγαπημένο του κοινού, Lorenzo Musetti.

Συνεχίζει το καλό του τουρνουά στη Φλωρεντία ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε τον Brandon Nakashima με 6-3, 6-4 και πήρε μια γρήγορη και άνετη πρόκριση για τα ημιτελικά του Firenze Open.

Ο 22χρονος Καναδός, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 στο ταμπλό, υπέστη break στο 1ο κιόλας game, αλλά ισοφάρισε, ενώ στο 3ο game έσβησε 2 ακόμα break points για να κρατήσει το σερβίς του για το 2-1.

Μετά απ' αυτό δεν απειλήθηκε ξανά και κατάφερε να κάνει ένα break ακόμα στο 6ο game, για να κερδίσει το σετ με 6-3. Συνέχισε να κυριαρχεί και στο 2ο σετ, το οποίο άνοιξε με break για το 2-0, ενώ ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να επιτρέψει στον Αμερικανό να φτάσει σε νέο break point, σε 89 λεπτά.

Αύριο o Auger-Aliassime θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον Lorenzo Musetti, που είναι ο τελευταίος Ιταλός που συνεχίζει στο τουρνουά και παίζει όλη την εβδομάδα εκπληκτικό τένις, χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ.

Νωρίτερα είχε κερδίσει τον Mackenzie McDonald με 6-3, 6-2, για να πάρει με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για την 4άδα σε 75 μόλις λεπτά, σε ένα ματς που βρήκε 4 φορές break, 2 σε κάθε σετ.

Στον άλλον ημιτελικό του τουρνουά της Φλωρεντίας, που για 1η φορά φιλοξενεί ΑΤΡ τουρνουά από το 1984, θα παίξουν οι J.J. Wolf και Mikael Ymer. O Wolf απέκλεισε το Νο.7 του ταμπλό, Alexander Bublik, με 3-6, 7-5, 6-1, ενώ ο Ymer, ο οποιος ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, νίκησε τον Roberto Carballes Baena με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots