ATP
Σε ακόμα έναν τελικό ο σαρωτικός Στέφανος! (vids)

 
Σε ακόμα έναν τελικό ο σαρωτικός Στέφανος! (vids)
© Stockholm Open
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 20:24

Στον 7ο τελικό της φετινής του σεζόν - και 2ο συνεχόμενο - προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και απώλεσε μόλις 4 games από τον Emil Ruusuvuori.

Στον 2ο διαδοχικό του τελικό μετά την Αστάνα, αλλά και τον 7ο στη φετινή σεζόν προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Emil Ruusuvuori με 6-2, 6-2 και πήρε μέσα σε 74 λεπτά την πρόκριση για το championship match του Stockholm Open.

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε το ρεκόρ του στη Στοκχόλμη στο 7-0 νίκες και απέχει μια νίκη από το να κάνει το 2 στα 2, να κερδίσει δηλαδή τον τίτλο και στις δυο του παρουσίες στο τουρνουά, το 2018 και το 2022.

Δεν ήταν εύκολο ματς και ο Ruusuvuori είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Στοκχόλμη - δεν απέκλεισε άλλωστε τυχαία τον Frances Tiafoe στα προημιτελικά - όμως ο Τσιτσιπάς το έκανε να φαίνεται εύκολο, κυριαρχώντας στα ράλι και χτυπώντας πολύ επιθετικά την μπάλα απ' όλες τις πλευρές του γηπέδου.

Μετά από 2 χαμένα break points στο 1ο game, o Τσιτσιπάς έκανε τελικά το break στο 3ο game για το 2-1, με τον Ruusuvuori να βρίσκει απάντηση και να ισοφαρίζει σε 2-2. Μετά απ' αυτό ο Στέφανος κέρδισε 4 games στη σειρά και μάλιστα χωρίς να κινδυνέψει σε κάποιο απ' αυτά, για να κλείσει με εμφατικό τρόπο το 1ο σετ.

Εξίσου εύκολα έφτασε και στην κατάκτηση του 2ου σετ, στο οποίο δεν επέτρεψε στον Φινλανδό να φτάσει σε break point. Στο 3ο game έκανε το πρώτο break για το 2-1 και στο 7ο game πήρε ακόμα ένα break, για να κάνει το 5-2 και να σερβίρει με επιτυχία για την πρόκριση στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 14 λεπτά παιχνιδιού. 

Αυτός θα είναι ο 24ος τελικός στην καριέρα του Στέφανου, που θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στο tour (9-13).

Απέναντί του θα βρίσκεται ο πολύ ταλαντούχος Holger Rune, που εξασφάλισε ήδη από τα 19 του χρόνια την πρώτη του είσοδο στο Top 25 και παίζει εκπληκτικό τένις και αυτή την εβδομάδα.

Ο νεαρός Δανός είχε κερδίσει νωρίτερα τον Alex De Minaur με 4-6, 7-6 (1), 7-5, σε έναν αγώνα που έχανε με σετ και με break, ενώ έχει κερδίσει και τον Τσιτσιπά στη μοναδική προηγούμενή τους αναμέτρηση, στον 4ο γύρο του Roland Garros αυτό το καλοκαίρι.

Οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις, είχαν προπονηθεί μαζί στην αρχή της εβδομάδας, ενώ έχουν παίξει μαζί και διπλό στο Σινσινάτι, όπου έμειναν αήττητοι, αφού έφτασαν στα ημιτελικά και εκεί δεν κατέβηκαν εξαιτίας της πρόκρισης του Στέφανου στον τελικό του μονού.

O τελικός θα γίνει την Κυριακή, στις 16:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots